Рундек, Гиле и Реми чланови жирија Награде Милан Младеновић

JP Putevi Brcko

Чланови жирија Награде Милан Младеновић за 2020. годину биће музичари Дарко Рундек, Срђан Гојковић Гиле и Мирела Приселац Реми, саопштила је Задужбина Милана Младеновића која награду додељује по други пут.

Овај трочлани жири одабраће музичко дјело од изузетне умјетничке вриједности са простора бивше Југославије.

Конкурс ће бити отворен од 1. до 30. јуна. Ово је други пут да се ова награда додељује и то на Миланов рођендан, 21. септембра.

Награда Милан Младеновић успостављена је са циљем да подстиче музичко стваралаштво које красе особине својствене Младеновићевој умјетничкој заоставштини.

Сви детаљи о награди и конкурсу биће објављени 1. јуна на сајту www.milanmladenovic.com.

Добитник прве награде, која је додијељена 2019. године, је бенд Артан Лили.

Уједно, објављено је да ће култни албум Милана Младеновића и Митра Суботића Субе, Angel’s Breath, доживети своје реиздање, у сарадњи са Croatia Records.

Ексклузивно и лимитирано реиздање с ремастеризованим снимцима прво ће се наћи у продаји као ЦД и на свим стреаминг сервисима од петка, 29. маја. Богато ЛП издање, 180-грамски папир, винил у боји и доwнлоад код, наћи ће се у продаји у јуну.

Више о томе на сајту Цроатиа рецордс.

Такође, у току је заједнички пројекат Задужбине Милана Младеновића и Народне библиотеке Србије који има за циљ да се у НБС направи спомен-соба Милана Младеновића, као стална изложбена поставка.

Задужбина Милана Младеновића повјерила је Народној библиотеци Србије на старање вриједну грађу коју чине Миланови лични предмети и документи, књиге, рукописи, плакати, фотографије, аудио и видео материјали.

У плану је, наводе, и формирање дигиталне збирке, као и сарадња на плану представљања грађе широј јавности ради промовисања идеја које су обиљежиле Младеновићев рад.

Задужбина Милана Младеновића основана је према налогу који је у свом тестаменту оставила Миланова мајка Даница Младеновић, са намјером да се његова ауторска и лична заоставштина сачува као цјелина и да се намијени за културне и хуманитарне сврхе.

Извор:Дневно/ОбјективМедиа

MD MONTEL