У ФИЛМУ О СВ. НЕКТАРИЈУ ГЛУМЕ ХОЛИВУДСКИ ГЛУМЦИ ПРАВОСЛАВНЕ ВЈЕРЕ А РЕЖИЈУ ПОТПИСУЈЕ СРПКИЊА

JP Putevi Brcko

Велика филмска продукција у коме глуме свјетски познати страни и грчки глумци и глумице обиљежиће 100-годишњицу престављења  у Господу Светог Нектарија, вољеног светитеља Православне Цркве.

Филм Јелене Поповић „Божји човјек“ званично ће имати премијеру у новембру 2020. године. То је житије Светог Нектарија, који је прошао низ искушења током свог живота; Он је неправедно послат у егзил, клеветан без разлога, подносио је мржњу својих непријатеља, али наставио је да проповиједа божанску ријеч.

 Овај светитељ има стотине хиљада поштовалаца, који путују у Егину да би се поклонили његовим моштима. Његов живот је дирнуо филмског продуцента и глумицу Јелену Поповић, поријеклом из Србије, која је и сама православни вијерник, а и лично је одувек жељела да напише сценарио који би помогао људима да позитивно размишљају и да превазиђу животне препреке. Али она никад није помислила да ће да снимити филм о светитељевом  животу.

 Године 2012, док је путовала, прочитала је књигу о животу Светог Нектарија која ју је дубоко дирнула. Егину је посетила и 2013. и 2014, па и 2015. када је игуману манастира у Аризони изразила жељу да сними филм о животу светитељевом. Филм се очекује да ће имати премијеру  кроз неколико мјесеци у могућу подршку Sony Russia.

 Арис Серваталис игра улогу Светог Нектарија. Други глумци и глумице су Мики Рурк, Кариофилија Карабети, Јанис Станкоглу, Никитас Цакироглу, Тонија Сотиропулу, Александер Петров и други.

 Извор: Orthodoxtimes.com (са енглеског Информативна служба СПЦ)

MD MONTEL