Од понедељка обавезна овјера здравствених књижица

KOLUBARA Brčko

Осигураници Фонда здравственог осигурања дистрикта обавезни су од првог јуна ове године редовно овјеравати своје здравствене књижице како би могли остварити право на здравствено осигурање, изјавио је данас директор Фонда здравственог осигурања Миодраг Тодоровић.

Према његовим ријечима лица која се налазе на евиденцији Завода за запошљавање дистрикта су обавезни да, по распореду јављања објављеном од стране Завода за запошљавање дистрикта, изврше и овјеру здравствене књижице на шалтеру који ће бити отворен у просторијама Завода.

„Фонд здравственог осигурања Брчко дистрикта је, да би осигураним лицима омогућио лакше и брже остваривање права из здравственог осигурања, отворио привремени шалтер у просторијама Завод за запошљавање дистрикта Брчко“, истакао је Тодоровић.

За сва остала осигурана лица Фон здравственог осигурања ће овјеру здравствених књижица вршити у просторијама Фонда.

Тодоровић каже да ће Фонд здравственог осигурања дистрикта свим лицима која су стекла право осигураног лица, а због проглашења проглашења стања природне несреће због ЦОВИД19 од 13.03.2020 године до 27.05.2020. односно до стварања објективних могућности остварења тог права, признати право осигураног лица.

М.Ђ.

MD MONTEL