БиХ данас отвара границе са Србијом, Хрватском и Црном Гором

JP Putevi Brcko

Босна и Херцеговина отворила је границе према Хрватској, Србији и Црној Гори. Одлука се односи само на грађане те три државе, док држављани осталих земаља у БИХ могу ући због пословних обвеза (под условом да посједују позив правног лица из БиХ и потврду о негативном тесту на вирус САРС-КОВ-2, не старију од 48 сати од тренутка уласка).

Вијеће министара је информирано да 1. јуна ове године престаје важити Одлука о привременом затварању граничних пријелаза у ваздушном саобраћају за промет путника у БиХ, којом се забрањује слијетање и полијетање са аеродрома у БиХ ради заштите од уношења и ширења заразних болести.

Практично се од 1. јуна отварају и гранични пријелази на аеродромима у БиХ те ће се примјењивати одредбе раније донесених одлука о прописивању додатних услова за улазак странаца у Босну и Херцеговину уз поштовање прописаних епидемиолошких мјера надлежних органа у БиХ.

Улазак у Хрватску дозвољен је само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила. Детаљније информације за улазак у Хрватску могу се погледати ОВДЈЕ. Привремено су затворени сви гранични прелази за погранични саобраћај између Хрватске и Босне и Херцеговине.

Извор:Н1

MD MONTEL