Александар Трифуновић: Босна и Херцеговина је званично отета, и то демократским избором већине

JP Putevi Brcko

Пуштањем да се бране са слободе актера афере Респиратори, пљачке овог народа, у тренутку када је тај народ, у ког се лажно куну, најрањивији, рампа дозвољене отимачине и употребљиве релативизације те пљачке дигнута је недостижно изнад система.

Босна и Херцеговина је од недјеље и званично отета од стране политичке касте која ово земљом суверено влада. То што је избрана збрајањем гласова већине, та отмица добила је лажни демократски легитимитет, а неком простом логиком сви који су бирали ову политику су саучесници у овој сада већ вишедеценијској отмици. Иако су саучесници, ти који су бирали не уживају олакшавајуће околности таквог саучесништва, већ заједно са свима преосталима који ову власт не бирају, јер не учествују на изборима, а то је преко 50% бирачког тијела, трпе посљедице стања отмице у ком за отмичаре не важе прописи и правила, те они могу да се понашају како год желе. И тако се и понашају.

Тај мазохистички чин гласања за сопствене отмичаре вас неће спасити ако вас недајбоже натакаре на један од 100 бескорисних и неупотребљивих кинеских респиратора плаћених вашим парама. Јер то да ли сте гласали или не за њих, тој касти у подјели плијена не значи ништа, ви сте за њих вишак у рачуници, пука калкулација и малени број важан само у стицању демократског легитимитета који поретку даје оправдавајући смисао.

Њих на концу не занимају ти непоуздани респиратори, јер они се свакако не лијече у нашим болницама, дјеца им се не школују у овдашњим школалама, нити живе у насељима у којима ви живите.

Пуштањем да се бране са слободе актера афере Респиратори, пљачке овог народа, у тренутку када је тај народ, у ког се лажно куну, најрањивији, рампа дозвољене отимачине и употребљиве релативизације те пљачке дигнута је недостижно изнад система који важи за нас који нисмо дио система, за нас који смо вишак.

Не само тим чином пуштања, веч чињеницом да је тај чин прошао без посљедица. Да је већина, и она што је гласала, и она што није, још једном погнула главу, примивши још једну порцију бљутавог самопонижења. А да оно буде веће и значајније потрудили су се и религијски лидери лично, све са лидерима борачких организација, који су због крађе народног новца послали поруку да ће бранити отмичаре, а не опљачкани народ, који тобож представљају.

Зато нема велике разлике између поруке Бакира Изетбеговића да је хапшењем лопова нападнут бошњачки народ, од оне раније Милорада Додика да њему за криминал неће судити судије Бошњаци. Јер обје ове изјаве, иако наизглед различите, потврђују, одушевљењем на који су примљене у народу, апсолутну и непоправљиву доминацију идиотлука већине која је добровољно пристала да буде саучесник у сопственој пропасти.

Извор: бука

MD MONTEL