Невиност изгубио са дадиљом у 14. години: Супруге увијек знале за његове љубавнице, а ванбрачну дјецу престао да броји!

JP Putevi Brcko

Мама Клинта Иствуда, Маргарет Рут била је радница у фабрици, као његов отац, а због његовог посла морали су се често селити дуж Западне обале. Скрасили су се тек када је Клинт био тинејџер, који је рођен задњег дана маја 1930. и који слави 90. рођендан.

“Трајни” дом створили су у Калифорнији, гдје је, данас славни умјетник, завршио средњу техничку школу. Свједоци времена годинама послије препричавали су како је одувијек био „мало на своју руку“.

Доказују то и неки „детаљи“ из тинејџерског доба. Признао је, није му било тешко, када је невиност изгубио са само 14 година, и то с пет година старијом комшиницом која га је чувала док је био клинац.

„Добро је да сам рано почео, скупио сам више искуства до 20. године,“ рекао је.

Кад је имао 19, био је у вези с професорицом из средње школе. Оставио ју је, а она није то тако лако прихватила и претила је самоубиством. Он је, као и у филмовима, леденог погледа и благог, једва видљивог осмијеха, лаконски објаснио.

„Могло би се рећи да је био мали неспоразум око тога како видимо озбиљност те везе,“ признао је Клинт.

Након средње школе дошло је вријеме да се запосли, а то Клинту није био проблем. Радио је на бензинској пумпи, био је ватрогасац, а свирао је и у једном бару.

Либидо је и даље био на нивоу, па је ишао и на састанке наслијепо. На таквом једном, а било је љето 1953., упознао је Маргарет Џонсон и почео везу. Истовремено се виђао са још једном дјевојком, која је убрзо затруднела.

Није имала Клинтову подршку, па је њихову кћерку, за коју глумац наводно никад није питао, дала на усвајање. Маргарет се за Клинта удала шест мјесеци након што су се упознали.

Крајем педесетих почео је глумити у филмовима Б продукције, а пробио се почетком шездесетих, тад још као релативно непознат, у шпагети вестернима Сергија Леонеа “За шаку долара”, “За долар више” и “Добар, лош, зао”.

Његово варање жене постало је уз славу и новац још лакше и интензивније. Глумица Мами Ван Дорен признала је да је с њим годинама била у вези, а да су љубав водили и на филмском сету.

У напону снаге нашао је још једну, била је то плесачица Роксен Тунис, која је такођер била у браку. У вези су добили прву Клинтову закониту кћерку, Кимбер.

И то је покушао сакрити од јавности, али је један амерички дневни лист открио њен родни лист. Наводно је Маргарет била са свиме упозната и допуштала му „излете“ само како би остао до краја уз њу.

Истовремено му је на филмском путу ишло сјајно, поготово након филма „У орловом гнијезду“, где је био споредни глумац уз Ричарда Бартона, а за то је добио 800.000 долара.

Тада се чинило да му све иде од руке и на пословном и на приватном плану. Филмови и жене су се „лијепиле“ за њега. Само се двапут женио, друга супруга била је Дина, а с пет жена добио је пет кћерки и два сина. Између дјеце је била велика разлика у годинама па док није добио унуке, волио је да се шали:

„Будући да ми моја дјеца још нису „дала“ унуке, имам двоје својих,“ рекао је за двоје најмлађе дјеце Франческу Рут (рођена 1993.) и Моргана (1996.).

Буран приватни живот није утицао на његов рад. Тешко је набројати све сјајне филмове у којима је глумио, режирао, био продуцент или све троје.

Извор: Стил/ 24.сата хр

MD MONTEL