Притисци на новинарку која је заслужна за откривање афере „Респиратори“

Kolubara

Притисци на новинаре који су заслужни за откривање низа афера у време ванредног стања због пандемије корона вируса се настављају. Друштво новинара БиХ саопштило је да је поново на удару новинарка портала Фокус.ба Семира Дегирменџић, која је заслужна за откривање афере „Респиратори“.

Наиме, како наводе из Друштва новинара БиХ, на друштвеним мрежама се појавио видео клип у којем се за колегиницу Дегирменџић каже да најгоре неистине долазе из њеног пера, а да оно што је открила нису никакве афере већ „наручено новинарство“ у вези са једном политичком странком.

„У изврнутом систему вредности којем свакодневно сведочимо, дошло се до тога да је упирање прстом у незаконите радње у доба највеће кризе с којом се сусрела земља нешто што је лажно и наручено, а да је пожељно бранити починиоце сумњивих радњи. Охрабрују речи колега из Фокуса који овај случај означавају као покушај притиска због афере „Респиратори“, те поручују да их неће омести у даљњем истраживању ове и других афера“, наводе из Друштва новинара БиХ.

Такођер, колеге из Фокуса, како је саопштило Друштво новинара БиХ, најављују да ће пријавити случај полицији како би се открило ко стоји иза лажних профила с којег се објављују ови садржај. Од органа за провођење закона очекујемо да хитно реагују и јавно објаве имена одговорних.

Извор: Н1

MD MONTEL