БЛИЦ ВЕСТИ

JP Putevi Brcko

а седници Штаба за заштиту и спашавање јутрос је донешена наредба којом је омогућен рад јавних вртића у Брчком пуним капацитетом уз поштовање препорука које су раније донешене. И јавни превоз ће почети са радом у петак 12. 6. 2020. године те да превозник претходно изврши дезинфекцију и остале потребне припремне радње за неометан рад јавног превоза у складу с епидемиолошком ситуацијом.

нспектори брчанског Инспектората у наредном периоду појачаће контролу прописаних мера заштите од корона вируса, потврдио је Дамир Булчевић, шеф Инспектората наводећи да је дошло до пораста броја заражених у ФБиХ и Републици Српској. Закон о инспекцијама Брчко Дистрикта БиХ предвидео је у случају непоштовања решења инспектора, казне од 1.000 до 10 хиљада КМ за правна лица, а за физичка лица казна износи од 50 до 500 КМ. У Брчком и даље нема новозаражених од корона вируса, али је Булчевић апеловао на даље придражавање мера заштите за правна и физичка лица, јер је у последње време примијећено је одређено непридржавање епидемиолошких мера у Дистрикту.

тете у туризму проузроковане пандемијом вируса корона у Дистрикту су огромне, али о егзактним економским и финансијским ефектима још увек се не може говорити јер то је ствар анализа и процена свих угоститељских, туристичких и агенцијских пословања. Александар Ђурић, шеф Службе за туризам у Влади дистрикта каже да је због настале ситуације ове године отказан долазак страних туриста крузерима. Он сматра да ће се туризам сигурно опоравити након пандемије, али не очекује брз опоравак.

MD MONTEL