Одлична вијест из Бајине Баште: Најбоља журка на Балкану биће одржана по плану

JP Putevi Brcko

Иако је одржавање свих љетњих манифестација било неизвјесно, услијед пандемије коронавируса, љубитељи најбоље журке на отвореном на Балкану немају разлога за бригу, јер чувена Дринска регата биће одржана по плану.

„Дринска регата биће одржана као и сваке године, крајем јула. То је манифестација на отвореном и нема разлога да буде отказана. Биће испоштоване све епидемиолошке мјере, које буде препоручила струка, како би регата прошла у најбољем могућем реду. До одржавања ћемо регулисати све детаље. Цијела општина живи за ову манифетацију. Сви ће као и иначе, бити максимално посвећени и укључени у њену организацију“, изјавио је за Рину председник општине Бајина Башта Радомир Филиповић.

Дринска регата сваке године окупи преко 30.000 људи из земље и иностранства, а ове сезоне очекује се још већи број домаћих гостију, због новонастале ситуације.

„То је својеврсни бренд наше општине и нешто по чему нас препознају у цијелом свијету. Уз планину Тару, ријека Дрина је наш највећи туристички потенцијал. Из године у годину, све је већи број посјетилаца који се одлучују да цио, или дио свог одмора проведу управо на територији Бајине Баште“, нагласио је Филиповић.

Фото: Објектив Медиа

Туристичка понуда ове општине све је богатија, па је број ноћења порастао на пола милиона. Један од препознатљивих симбола свакако је и кућица на Дрини, чија фотографија је обишла читав свијет.

„Кућица на Дрини је од колибе за одмор постала свјетски хит, а своју популарност стекла је захваљујући мађарском фотографу Ирени Бекер, која је учествовајући на фото-сафарију ухватила одличан кадар, феноменално свјетло и најљепшу слику са Дрине послала у свијет. Њена слика настала је у октобру 2011. године, прво је на свјетској мрежи Националне географије била проглашена за слику дана, а затим и за фотографију мјесеца августа. Од тог тренутка настаје магија, фотографија кућице на Дрини обишла је читав свијет и доживјела популарност неслућених размјера, а Бајина Башта постала атрактивна туристичка дестинација“, рекао је Бориша Чолић из НП Тара.

 

Незаобилазна тачка и све интересантније домаћим туристима је и Заовинско језеро, које овог прољећа биљежи рекордну посјету. Врло је популарно код ронилаца, који су чести гости, али и код риболоваца, јер је у овим водама евидентирано 14 врста риба. На Заовинама се налази око 50 одсто флоре цијеле планине Таре, а на овом подручју до сада је утврђено присуство око 600 биљних врста.

Фото: Објектив Медиа

Извор: РИНА

MD MONTEL