ЛИЦЕМЕРИ, ОЛОШ И АНТРОПОИДИ ДЕМОКРАТИЈЕ!

JP Putevi Brcko

Десио се америма Џорџ Флојд. Убила га „народна милиција“ у акцији хапшења. Реално, шта очекивати кад некога притиснеш коленом у пределу врата? Да можда није хтео да га пита коју музику слуша? И ово није први пут да белци убију неког црнца. То је код њих одавно постало нормално. Вековима се бусају у прса и куну се у демократију а заправо су најгори у кршењу свих моралних начела достојних човека.

Само пре две деценије ти исти каубоји бомбардовали су мој народ под изговором да то раде за наше добро. Еј, за наше добро! Лицемери! И још су то назвали „МИЛОСРДНИ АНЂЕО“ – милосрдну им мајку…

Е сад када је устао њихов народ и када су се побунили против тираније они су одмах пали на колена. Сажаљевају случај. Авај, клече и моле се за све жртве! Што је најгоре, клече они који су у власти. Заправо, моле се како би заштитили своје дупе! Прпа бато мој! Мош мислити, клече! Еј! Лицемери. Олош!

Сад се медији утркују да све то на сва звона објаве. И није само битно ко је клечао у знак протеста већ колико је то клечање трајало у минутама. Знате ону народну – „ШТО ВЕЋИ ГРЕХ, ТО ВЕЋА ЗАДУЖБИНА“!? Е тако је забележено да су демократски конгресмени чак девет минута клечали. Ваааау. Ево кожа ми се најежила. Скоро те сам и сузицу пустио!

Чак је и председница представничког дома Ненси Пелоси пала на колена и тако „скрхана“ остала је чак осам минута и 46 секунди… У секунду мора да се зна све… до душе, с обзиром на њене године, могло би се рећи да је несрећна Ненси хтела много пре да устане ал је нешто стегло у пределу кука… а изгледа да је и воду у колену добила. Јбг, вугне мало… Устани Ненсика јбт, да не навучеш нешто с ногу! Мада нисам сигуран дал они ово клече из сажаљења или показују како треба правилно ногом некоме притиснути врат… Ма, нема везе!

Не сећам се да су клечали због 79 деце убијених у бомбардовању 1999. године на подручју Србије. Шта је са свим оним другим жртвама које су ти исти амери – каубоји побили широм света деценијама уназад, па чак и вековима уназад? Не сећам се да су клечали за њих! Лицемери бедни. Сетили се да су велики заговорници демократије, права мањина… бла, бла, бла, па се одједном у предизборно свитање окренули поново правима, демократији…

Добро, нешто ме баш и заболе за њих. Не могу да трошим енергију због каубоја. Ал ме брину ове наше демократе. Сетиле се домаће демократе да треба и они да клече због јадног и напаћеног црнчића убијеног пре неколико дана и ено их широм БиХ и Србије попадали сви на колена.

Ало, рођо, за чије бабе здравља се ви ломите и за чија се права ви залажете? Клечите због Црнаца, Рома, Миграната… Па мало је рећи да сте и ви постали лицемерни. Де ми реците колико вас познајете макар једног Рома у вашем окружењу? Де макар двојицу Рома набројте пуним именом и презименом! Де ми изнесите проблеме Рома из вашег окружења! Де ми испричајте са колико Рома сте сели и попили кафу? Колико вас је у пријатељским, другарским односима са неким из реда мањина? Када сте се потрудили да помогнете некоме из реда мањина у вашем окружењу? Никад! Па и ви сте лицемери! Стидите се!

Знам, сад је хит фора да се даје подршка црнцима и његово име и презиме вам је познато. Лицемерство је миш у односу на ваше понашање. Знам брацо, знам! Треба баксузима америма из невладиних организација показати како сте ви солидарни. Наравно, они вас и плаћају те на овај начин ви правдате добијене паре. Лицемери!

На крају крајева, ето вам мигранти, ако вам се гаде домаћи чланови из реда мањина. Узмите мигранте па их удомите! Прибавите себи неког војно-способног мигрантчића и будите прави пример активностима у борби за људска права свих мањина! Угледајте се на амере, устаните и ви на задње ноге!

MD MONTEL