Милица Ђокић на припремама у репрезентацији Србије

JP Putevi Brcko

Капитен женске кадетске селекције КК Лавови из Брчког Милица Ђокић (2005) позвана је на припреме кадетске репрезентације Србије.

Одличне игре у дресу Лавова претходних сезона нису прошле незапажено код многих тренера широм Европе, а позив у репрезентацију Србије долази као награда за сав уложени труд претходних година.

С циљем провјере техничко-тактичке способности кошаркашица (2005. и 2006. годиште) Кошаркашки савез Србије (КСС) организовао је припреме за женску кадетску репрезентацију Србије, које ће бити одржане у Бањи Ковиљачи од 8. јуна до 23. јуна 2020. године.

Ове године по календару Међународне кошаркашке федерације (ФИБА) у плану је било одржавање континенталног првенства за кадеткиње у Сарајеву, на којем је требала наступити и репрезентације Србије. Међутим, због пандемије КОВИД-19 вируса, отказана су сва европска првенства за млађе репрезентативне селекције, а иста ће бити одржана током 2021. године.

Планирано је да се кадетска селекција Србије ове године поново окупи у августу и новембру, а циљ је да се провјере све играчице које имају репрезентативни потенцијал.

Милица Ђокић кошарку тренира од своје девете године, а позив од стране КСС представља велико признање и обавезу како за њу лично тако и за КК Лавови који је одавно постао препознатљив по квалитетном и посвећеном раду са млађим категоријама и у мушкој и у женској конкуренцији.

Као једна од најталентованијих кошаркашица у свом годишту у регији Милица Ђокић је са пионирском селекцијом Лавова претходне сезоне освојила вицешампионску титулу у првенству Републике Српске и проглашена је за МВП кошаркашког кампа у организацији Кошаркашког савеза Републике Српске (КСРС).

MD MONTEL