МИТРОВИЋИ ДОБИЛИ СВОЈ ДОМ

JP Putevi Brcko

Свечани дан за породицу Митровић, мајку Стевку и сина Драгана. Послије бројних перипетија,  захваљујући добрим људима, успјели су да напокон добију кров над главом и уселе се у нову кућу.

Почетком фебруара мјесеца ове године, свештеник протојереј-ставрофор Миодраг Каиновић покренуо је иницијативу да породица Стевке и Драгана Митровића из села Самаревац, у општини Пелагићево, добије своју кућу.

– Породица Митровић живјела је у неусловној кући, која је постала и опасна за живот, па су морали да се иселе и привремено живе у кући, коју им је привремено уступио Мићо Тривић, који живи у Брчком. Они су без икаквих средстава за живот и без икакве могућности да ријеше свој проблем, без помоћи других. Одлучио сам да предложим заједничку акцију свих грађана да изградимо породичну кућу Митровићима. Свој приједлог предложио сам Црквеном одбору, који је прихватио иницијативу, коју је подржао и начелник општине Пелагићево, Симо Стакић. Нашу иницијативу су подржали бројни грађани из општине, сусједних мјеста, као и иностранства, те бројне институције, каже протојереј-ставрофор Миодраг Каиновић.

Општина Пелагићево додијелила је Митровићима плац у Самаревцу, површине 1200 квадратних метара. Људи добре воље су донирали средства, а бројни зидари, електричари, молери, водоинсталатери, као и грађани су бесплатним радом на кући, дали свој допринос, да се ријеши стамбено питање ове породице.

– Показано заједништво у овом случају су доказ да још увијек имамо у себи хуманости, поготово када је неко у невољи. Породица Митровић је ријешила стамбено питање захваљујући великом броју хуманих људи различитих националности, наглашава начелник Стакић.

Свој допринос дали су и: Центар за социјални рад Пелагићево, Општинска организација Црвеног крста из Пелагићева, Коло српских сестара „Света Петка Трнова“ из Пелагићева.

У породици Митровић нису крили сузе радоснице због великог дана за њих.

– Хвала свим људима, хвала свештенику Миодрагу, начелнику Стакићу. Немам ријечи, којима би могао да изразим своју захвалност. Жао ми је што сам морао напустити свој дом, гдје сам рођен, али на жалост, та кућа није била условна. Надам се да ће сада кренути бољи дани за моју породицу, наглашава Драган Митровић из Самаревца.

Новосаграђену кућу освјештаће епископ зворничко-тузлански господин Фотије, на Петровдан, 12. јула, када ће бити обиљежена и 20-та годишњица изградње цркве у Самаревцу.

MD MONTEL