БЛИЦ ВЕСТИ

JP Putevi Brcko

инистар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић разговараће данас у Брчком са градоначелником Синишом Милићем. На састанку, који ће бити одржан у 13.00 часова у Градској већници у Брчком, присуствоваће и ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Кулић и декан Економског факултета у Брчком Лазар Радовановић.

редседник брчанске Скупштине Есед Кадрић данас ће обићи започете радове на изградњи Дома културе у Шаторовићима.  При крају је прва фаза објекта, финансијски тешка 480.000 марака, уз додатних 150.000 марака буџетских средстава. Осигурана је поставка крова, док се чека провођење тендерске процедуре за извођење радова чиме би била завршена прва фаза. За другу, завршну фазу треба осигурати 350.000 марака, како би били окончани унутрашњи радови те објекат пуштен у функцију што се очекује током наредне године.

ови пораст случајева заразе коронавирусом потврђен је у задња 24 сата у Федерацији БиХ. У Клиничком центру Универзитета у Сарајеву тестирана су 322 узорка, од чега су 23 позитивна. У Сарајеву је потврђено нових седам случајева заразе коронавирусом, у Бихаћу и Санском Мосту по шест, у Цазину четири нова случаја. Након немилог догађаја заражености корона вирусом шесторо деце и две васпитачице у два вртића, директор ЈУ „Наше дијете” Тузла Сања Карић апелује на родитеље да не паниче. Како преноси портал бхстринг урађено је све што треба како би се заштитила и деца и запослени тузланских вртића.

дружење љубитеља уметности Брчко данас ће с почетком у 12.00 сати у просторијама Удружења, поклонити Уметничкој галерији Брчко дистрикта слике које ће примити шеф Одељења за привредни развој, спорт и културу Перо Гудељевић. На овај начин ће бити додатно обогаћен фундус брчанске Галерије јер се ради о делима наиве са ликовних колонија „Наива на Сави“ које се традиционално у љетном периоду одржавају у нашем граду.

такмичарским лигама стоног тениса, из Брчког наступају клубови: БРКА која је била Премијер лигаш БиХ, затим СОКОЛ, СЛАВУЈ и РАЖЉЕВО. Тренер мушке Репрезентације БиХ Владимир Иванек истиче да је у току  припрема клубова, док се репрезентација припрема за квалификационе мечеве за Еуропско првенство које ће се одржати 2021. Године у Француској. Конкуренти за пласман су Бугарска која је у октобар домаћин квалификационог турнира, Литванији, БиХ и Црној Гори.

MD MONTEL