БЛИЦ ВЕСТИ

JP Putevi Brcko

ентрална изборна комисије БиХ, донела је одлуку да би локални избори у нашој земљи требали бити одржани у недељу 15. новембра. У том смислу Изборна комисија Дистрикта, добила је први сет инструкција, односно ходограма активности с циљем успешног провођења процеса гласања бирача. Најважнија информација за бираче је да они који ће гласти као редовни бирачи, могу провјерити да ли се налазе на Коначном бирачком списку до првог октобра, односно 45 дана пре самих избора, док, расељене особе и они који ће гласати из иностранства, проверу могу направити до 1. септембра односно 75 дана пре избора, рекла је председник Изборне комисије Дистрикта Андреа Мркоњић. Активности око пријава политичких партија и коалиција које желе учествовати на локалним изборима стартују већ наредног месеца. Према Централном бирачком попису, на подручју Дистрикта, тренутно је регистровано 86.658 особа са правом гласа.

узлански кантон постаје све озбиљније жариште коронавируса и уколико грађани не буду поштовали мере овај кантон би могао доживети сценарио епидемије као Шпанија и Италија – изјавила је министар здравства ТК Дајана Чолић. Кризном штабу Тузланског кантона, истиче она, није циљ поновно провођење рестриктивних мера те се и даље ослањају на савест грађана, али и на МУП те инспекцијске службе. Све што је на располагању биће искориштено само да се не улази у рестриктивне мере које би могле озбиљно угрозити привреду. Чолић је позвала веће родитеља у школама да на месец дана одгоде прославе матурских вечери док се епидемиолошка ситуација не ублажи.

БиХ се тренутно налази око 7.000 миграната, од којих је 6.000 смештено у привремене прихватне центре, изјавио је директор Службе за послове са странцима Слободан Ујић и упозорио да ће мигрантска криза ескалирати након епидемије вируса корона и попуштања мера.Центри у Србији гђе је било 9.000 миграната су напола испражњени. Највише забрињава њихово кретање према БиХ. Немамо више смештајних капацитета, упозорио је Ујић.

Фудбалском савезу Брчко дистрикта одржана је извештајна Скупштина, а затим и Изборна Скупштина савеза. На Изборној скупштини, која броји 31 члана, поверење за још један мандат добио је Јован Савић за место председника, а за заменике су изабрани Миодраг Зељић и Чедо Рикановић, те Извршни одбор од 11 чланова. Кандидати за Скупштину Фудбалског савеза БиХ су Јован Савић и Миодраг Зељић.

MD MONTEL