БЛИЦ ВЕСТИ

JP Putevi Brcko

омисија брчанске Скупштине за утврђивање и провођење Кодекса понашања посланика у Скупштини на свом данашњем заседању требала би изанализирати и усвојити допуне Пословника о сопственом раду, као и заузети став, односно покренути процедуру у вези са Захтевом председника брчанске Скупштине о покретању поступка утврђивања повреде Кодекса, због понашања посланика Адмира Нуковића.

Клиничком центру Универзитета у Сарајеву у протекла 24 часа тестирано је 327 узорака, а вирус корона потврђен је у 15 случајева. Нових шест заражених је из Сарајева, а по један нови случај је регистрован у Тешњу и Травнику. Вирус је потврђен и код седам ретестираних лица из Тешња, подаци су Клиничког центра.

инистар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да је вирус корона и даље присутан, да ће га бити и у октобру, али да се не зна каквог ће бити интензитета и каква ће бити његова вирулентност у том периоду. „Оно што је свакако добро јесте да број заражених у овом периоду у Републици Српској није повећан и немамо много лица смештених у болницама којима треба болничка нега. Ако такву ситуацију будемо имали у октобру свакако ће бити пуно подношљивија“, истакао је Шеранић. Он је навео да ће у октобру поново бити сезонски грип, те додао да ће ова два респираторна вируса, која се преносе на идентичан начин, представљати озбиљну претњу организацији система.

а данас у 13 часова заказана је седница Управног одбора Одбојкашког савеза БиХ у Сарајеву на којој ће се покушати наћи решење статуса клубова у мушкој и женској Премијер лиги БиХ. На седници ће бити из Брчког Бедро Омерхоџић,  члан Управног одбора овог савеза и председник Женског одбојкашког клуба Бимал-Јединство Брчко. Подсетимо да је такмичење у лигама прекинуто због пандемије корона вируса.

Републици Српској и Федерацији БиХ данас је нестабилно уз развој облачности и кишу те највишу температуру до 25 степени Целзијусових.

MD MONTEL