БЛИЦ ВЕСТИ

JP Putevi Brcko

лада Брчко дистрикта усвојила је данас Предлог одлуке о одобравању издвајања новчаних средстава резерве буџета дистрикта за 2020. годину у сврху покрића расхода и издатака насталих током стања природне несреће изазване пандемијом вируса корона. На ванредној седници започета је расправа о ребалансу буџета. Градоначелник Брчко дистрикта Синиша Милић рекао је да би највећи део средстава требало да буде издвојен за субвенције предузећима и предузетницима за очување радних места – 3.000.000 КМ, док је 1.000.000 КМ предложен као једнократна помоћ лицима на евиденцији Завода за запошљавање. Он је додао да је додатних 1,5 милиона КМ у ребалансу намењено за исплату 20 одсто подстицаја у пољопривреди за 2019. годину.

ланови Владе данас су разматрали информацију Одељења за јавну безбедност о штетама које је направило јучерашње невреме, у насељима Витановићи, Лукавац, Буквик, Брка, Уловић, Доња Скакава и Рашљани. Шеф Одељења за јавну безбедност Един Заимовић истакао је да је оштећен део пружног прелаза и обустављен жељезнички саобраћај до провере исправности пружног колосека у Витановићима, о чему су обавештене жељезнице Републике Српске и Федерације БиХ. „Однесен је мост у Месној заједници Лукавац, чиме је прекинута путна комуникација у том делу дистрикта. Надлежне службе су од синоћ на терену“, закључио је Заимовић.

ирус корона потврђен је код још 12 особа у Републици Српској, од 167 лабораторијских узорака, саопштено је из Института за јавно здравство Српске. Реч је о седам мушких и пет женских особа, од којих су две млађе, пет средње и пет особа старије животне доби. Према месту пребивалишта, пет особа је из Костајнице, три из Зворника, по једна из Котор Вароша, Приједора, Оштре Луке и Братунца.

MD MONTEL