Протеклог викенд три кривична дјела

JP Putevi Brcko

Издвајамо догађај од дана 14.06.2020. године у 13.10 сати када је Полицији Брчко дистрикта БиХ пријављено да је у једном брчанском насељу примијећено да више лица одлазе у нелегалну сјечу шуме.

Одмах након пријаве полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су изашли на лице мјеста те контролом утврдили да је лице иницијала Т.М. трактором превозило извјесну количину огревног дрвета, а након што је током вршења увиђаја побјегао са лица мјеста Т.М. је убрзо пронађен и лишен слободе због основа сумње да је починио кривично дјело “Шумска крађа” из члана 10 став 1 Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.

– Од осталих догађаја издвајамо пријаву из једног старачког дома с подручја Брчко дистрикта БиХ
од дана 14.06.2020. године у 21.40 сати када је уочено да се током истог дана у непознатом
правцу удаљио један старији штићеник дома. Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ који раде на потрагама и потражним дјелатностима су уз помоћ мјештана једног брчанског насеља, лице убрзо пронашли, те се овом приликом захваљујемо свим учесницима потраге и позивамо на истовјетну сарадњу и у наредном периоду.

ЈАВНИ РЕД И МИР:
– У току извјештајног периода дана 14.06.2020. године у 05.30 сати Полицији Брчко дистрикта БиХ један грађанин је пријавио да га је НН мушко лице у једном пословном субјекту покушало напасти.
Одмах након пријаве полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су изашли на лице мјеста и утврдили да је ријеч о лицу Б.М. рођеном 1964. године у Брчком, који је у видно алкохолизираном стању нарушавао јавни ред и мир и након упозорења да престане, те је лишен слободе, због почињеног прекршаја из члана 4. и 8. Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ

САОБРАЋАЈ:
– Током викенда се догодила једна саобраћајна незгода са материјалном штетом, а у којој су лакше повријеђена два лица.

– Током контроле возача и возила у саобраћају у дане викенда, припадници Полиције Брчко дистрикта БиХ су из саобраћаја искључили укупно 21-ог возача и возило. Од тога 13 код којих је утврђено да возилима управљају под дејством алкохола, у четири случаја гдје су лица управљала возилом прије стицања права на управљање, два лица која су управљала мотоциклом без одговарајуће дозволе, једно лице јер је управљало четвероциклом без регистарских ознака, те једно лице које је управљало мопедом без потврде о познавању саобраћајних прописа.

MD MONTEL