Јосипа Лисац представила нови спот за сингл Далеко

JP Putevi Brcko

Бројна публика с нестрпљењем је очекивала нову пјесму ове изузетне музичке умјетнице која већ педесет и три године осваја истанчаним, музичким, али и модним укусом.

Спот је снимљен у загребачком Музеју за умјетност и обрт (МУО) чији напукли зидови свједоче о јачини потреса који је погодио Загреб 22. марта 2020. Редитељ спота је Марко Зељковић Зеља с којим се Јосипа упознала на снимању свог првог „Blu-raya“ Јосипа Лисац фром Croatia Records студио…ту у мојој души станујеш. У споту се осим кадрова уништеног Музеја за умјетност и обрт, у чијем је простору Јосипа одржала два концерта средином 90-их, појављују и кадрови загађене природе и њен жестоки одговор кроз различите временске неприлике и природне катастрофе.

Стихове за пјесму Далеко написала је Жељка Веверец која је уз Тонија Старешинића и коаутор. Занимљиво је да је у аранжману ове пјесме уз Старешинића учестовала и Јосипа Лисац. Пјесма Далеко, наставак је њихове сарадње која је започела 2017. године када је Јосипа вокално бриљирала у пјесми Теби путујем уз „Chui“ за што су уосталом добили и Порин за најбољу вокалну сарадњу. Недуго затим Тони Старешинић постаје и члан њеног пратећег бенда састављеног од изузетним музичара.

Претходни сингл Моја магија, коју су написали Јани Хаце и Алка Вуица, Јосипа је снимила прије четири године, а разлог због којег се не жури с објављивањем нових синглова Јосипа је објаснила:

“Ја више волим ритам у којем ћеш дати некакав живот пјесми, причекаш и видиш хоће ли та пјесма заживјети или не. Данашње пјесме се врло брзо стварају и као да још брже одлазе. Не налазим смисла у томе, пјесми мораш јој дати простора и вријеме да је људи чују, прихвате и заволе.”

Иако не жури с новим сингловима, Јосипа Лисац дискографски је итекако активна, након Порина овјечаног албума Јосипа Лисац фром Croatia Records студио, ову годину уочи Порина објављен је четвероструки бокс сет Дискобиографија са седамдесет најважнијих пјесама Јосипе Лисац и богатом библиотеком у којој се налазе каталошки бројеви и све наслови на којима су њене пјесме први пут објављене.

MD MONTEL