„E-Play“ објавио први винил у каријери: Коначно ћемо чути како бенд звучи на пуцкетавом носачу звука

JP Putevi Brcko

Алтернативни бенд „E-Play“ објавио је, послије ЦД-а и дигиталних платформи, коначно на винилу актуелни албум „Слобода“, а објављивање винила прати спот „Узми ми све“.

– Ово је наш први винил у каријери и баш нам је драго што је екипа из „Long Play-а“ инсистирала на томе – тако да ћемо коначно чути и како наш бенд звучи на пуцкетавом носачу звука. Супер је да ће наши фанови који су љубитељи винила имати прилике да, послије дуго чекања, заврте ову плочу на својим грамофонима. То смо им, након свих ових година, стварно остали дужни – каже пјевачица и басисткиња Маја Цветковић.

Са петог E-Play албума „Слобода“, објављеног 2018. године за промотерску кућу Long Play, нижу се све сами хитови – закључно са „Узми ми све“ чак шест од укупно седам пјесама добило је спотове. Од визуелно и продукцијски упечатљивих спотова „Срешћемо се неки други пут“, „Да будемо само добро“ и „Пристаниште“, посебно су се издвојили „Шамарчина“, са поруком против насиља над женама, и „Слобода“ у коме се појављује симболично глумица Слобода Мићаловић, којој је ово иначе био први музички спот у каријери.


“Слобода” је албум велике музичке зрелости београдског бенда жељног да се „попне степеницу изнад“ у односу на своја ранија издања, чему је допринела и врхунска продукција Воје Аралице (Коља, Бајага и Инструктори…), мада Маја примјећује: “Ако нема добре пјесме – нико на свијету не може да ти помогне”. Уз Мају ту су већ дуже вријеме бубњар Горан Љубоја-Трут и гитариста Немања Велимировић.

– Важно је да будемо добро, слободни, да пристајемо само на оно што ми изаберемо као право ријешење и да нам могу узети све што имамо, али само не могу узети нас. То је кратак опис седам пјесама које се налазе на овом албуму“, каже Маја.

Извор: Блиц

MD MONTEL