Гинеколози против поновног измештања Породилишта

JP Putevi Brcko

Не можемо прихватити рад у неусловном простору!

Укратко је гласила порука којом су сви гинеколози на брчанској Гинекологији изричито се противили наредби руководства Болнице у Брчком о поновом премештању Гинекологије на Одељење педијатрије, након појаве новозаражених вирусом корона у Брчком.

„Ово решење је за руководство најлакше, али уједно и најпогубније за грађанке Дистрикта, јер на Педијатрији нема ни најосновнијих услова за рад Гинекологије“, истакао је данас др. Славо Никић, шеф Гинекологије у Брчком.

Због новонастале ситуације Никић је од Кризног штаба тражио да, уколико се одлука о измештању Гинекологије спроведе, Кризни штаб преузме одговорност за било какве нежељене последице које могу произаћи услед рада у неусловном простору.

„Овим путем поручујем Кризном штабу да донесу одлуку и прогласе да у дистрикту Брчко више нема Гинекологије и да се труднице порађају у Бијељини или у Тузли, јер нас седам гинеколога не стоји иза оваквог рада“, поручио је доктор Никић.

У време када је породилиште било на Педијатрији већина породиља, због лоших услова определиле су се за одлазак у Тузлу или Београд како би се тамо породиле.

„Сада када поново враћамо поверење, поново нас шаљу да радимо у немогућим условима и ми то нећемо прихватити без изричите наредбе Кризног штаба“, рекао је доктор Никић.

За разлику од свих породилишта у окружењу, брчанско породилиште је једино које је дислоцирано услед пандемије Ковид 19. Вест о овоме узбунила је брчанску јавност те су за сутра у 16 часова и брчканске породиље најавиле протест испред Гинекологије.

MD MONTEL