Полицијски службеници ПБД БиХ извршили претресе и лишили слободе једно лице

Kolubara

Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су на основу оперативних сазнања, а поступајући по Наредби Основног суда Брчко дистрикта БиХ, дана 19.06.2020. године у времену од 17.00 до 19.00 сати у једном брчанском насељу извршили претресе лица Ј.П. рођеног 1989. године у Брчком, као и стамбених просторија које користи поменуто лице.

Током претреса пронађен је један пвц пакетић НН биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Марихуану“, један пвц пакетић у којем се налазило 40 сјеменки које својим изгледом асоцирају на сјеменке „Индијске конопље“, један пиштољ, 24 комада метака калибра 9 мм, један мобилни телефон с припадајућом сим-картицом. Током прелиминарног вјештачења утврђено је да се ради о опојној дроги „Марихуана“ укупне нето тежине 4,482 грама.

Након извршених претреса у просторије Полиције Брчко дистрикта БиХ приведена су два лица Ј.П. и М.З.. Након криминалистичке обраде М.З. је пуштен, док је Ј.П. лишен слободе због основане сумње да је починио кривично дјело „Неовлашена производња и стављање у промет опојних дрога“ из члана 232 став 1 Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ, кривично дјело „Омогућавање уживања опојних дрога“ и кривично дјело из члана 65 Закона о оружју и муницији Брчко дистрикта БиХ.

MD MONTEL