КОНДОМИНИЈУМ – ДОМАЋА ДЕСТИНАЦИЈА ЗА СЕЗОНУ „ЛЕТО 2020“!!!

Kolubara

Стигло нам је лето… истина, препуно короне, кише а очекују се и поплаве… добро стигао нам је и ЧићВу! Победио на изборима у Србији. Јесте да није баш морао, ал` сад је готово, шта да се ради?! Много битније је шта још можемо очекивати? Вероватно за који дан и погоршање пандемије, те да ЧићВу у Србији поново уведе пооштравање ванредних мера, затварање граница, полицијски час и канџијање народа! Дакле, све што му падне на памет наредне четири године са новим сазивом Владе у којем је готово 70% његових еСеНеС-оваца. 

Е сад, неко би могао да каже „шта нас брига шта се дешава у Србији“!? Ма брига нас је рођо, и те како да нас је брига. Па ови наши стручњаци све преписују шта се у региону дешава. Шта раде у Србији, шта раде коцкасти и по аутоматизму све то уводе и овде код нас у БиХ. Као у огледалу!  

То повлачи за собом чињеницу да од овогодишњег летовања НЕМА НИШТА! Ако се некоме омакне да се провуче и оде на море да осоли дупе тај може да слави! Остали ће морати да се прилагоде свим оним (не)условима које имају код своје куће. Е сад, зависи где вам је кућа!? 

На крају крајева, ако један шпански краљ Фелипе може да летује у својој држави, шта мени фали да летујем у мојој држави, тачније у Кондоминијуму државе БиХ!? Ево, правићу се да сам туриста који је први пут у Кондоминијуму. На семафору затичем туристичку таблу са ознакама које су ме заинтересовале те ћу искористити прилику да овде проведем неколико дана. 

Годишњи одмор у Кондоминијуму!!! 

Град – држава, који се налази на самој обали реке Саве. Као Париз на Сени. Чак је и још лепши, са мноштвом садржаја у којем мештани овог прелепог града са уживањем проводе летње дане.  

Дакле, кренућу у обилазак обалом реке Саве која готово да милује строги центар града. И нисам се разочарао. Шта више! Прелепа пешчана обала у дужини од пет километара препуна је људи. Ма немаш где пешкир да поставиш! Безброј пратећих садржаја налази се на самој обали у којој уживају сви, од 7 до 77 година. На једном делу плаже, низводно од центра града, урађена је и најмодернија речна марина са сателитски праћеним надзором свих привезаних пловила. Да не знам где се налазим помислио бих да сам у Монте Карлу. Фали само Хали Бери!

 

Заиста је прелепо, мада желим мало приватности. На препоруку мештана упутио сам се у правцу овдашњих базена. Пратећи туристичке ознаке за тили час стигао сам пешке, уређеном стазом до предивног здања Градских базена. Као из бајке – пет базена који се преливају један у други, могућност роњења кроз вештачке лагуне и пећине у којима су направљене и водене дискотеке за младе као и једним олимпијским базеном на другом крају овог огромног и прелепог комплекса. Ту сам нашао несвакидашњи мир у хладу балдахина уз богату понуду јела и пића гледајући тренинг десет прелепих девојака у синхронизованом пливању. То су репрезентативке БиХ којима је овде у Кондоминијуму омогућено да тренирају јер ове услове немају ни Светске првакиње.

Базени се наслањају на фудбалски стадион на којем веома често своје утакмице игра и Манчестер јунајтед. За љубитеље фудбала из Кондоминијума обезбеђена је ВИП ложа!

Не знам чиме су мештани овог прелепог градића заслужили да су им градски оци приуштили овако нешто?! Кажу да је овај комплекс базена и стадиона у власништву Кондоминијума и да никада ни један приватник није могао да добије концесију на све ово јер град верује да се нико не би овако добро бринуо о својим мештанима као што то град може!   

Кондоминијум није превелики град и готово да се може властитим ногама претабанати. Ипак, уколико се одлучите за панорамско разгледање града ту је неколико туристичких аутобуса као и одличан градски превоз који функционише боље од онога у Бечу.

 

Треба рећи да су Градски оци размишљали и о здрављу својих грађана. Стога у Болници Кондоминијума нису трошили новац за набавку разних магнетних резонанси или којекаквих ЦТ-апарата. Кажу да то све зрачи и превише, те су одлучили да пацијенте шаљу у друге градове. Јесте да кошта ал` здравље свих грађана је на првом месту. Нек зрачи тамо неке друге грађане, а не да овдашњи мештани Кондоминијума буду озрачени ко да живе у Чернобилу! 

Када је чистоћа у питању и овде су у Кондоминијуму отишли корак даље. Донета је Одлука да град не купује камионе за одвоз смећа. Ем кошта превише, ем загађује околину. Стога су се досетили те су изнајмили камионе од приватних фирми. Уместо одлагања отпада на подручју Кондоминијума одлучено да сав отпад буде одвезен на депонију у Зворник. Што даље од Кондоминијума. Јесте да и ово кошта, ал` као што рекох ЗДРАВЉЕ ГРАЂАНА ЈЕ НА ПРВОМ МЕСТУ! 

Дакле, након ове мале туристичке туре и упознавања Кондоминијума, готово да се намеће одговор на питање „зашто мештани овог малог посавског градића на десној обали Саве не желе да иду на одмор ван кондоминијума“? 

Одговор је сасвим једноставан – КОНДОМИНИЈУМ ПОСЕДУЈЕ СВЕ ШТО ДАНАШЊЕМ ЧОВЕКУ ТРЕБА ЗА ЛЕП И УГОДАН ЖИВОТ!  

Према томе – летовање 2020. године може да почне!

Здрави били!!!

MD MONTEL