ПРВИ СРПСКИ ФИЛМ О ВУКОВАРУ

Kolubara

Јавност код комшија се усталасала – послије више десетина пропагандних ХДЗ снимака и наших издајничких погледа на рат у Вуковару, новинар и активиста Томо Ловрековић објавио је филм “Дежурни кривци: Вуковар није једна прича” који разбија хрватску пропаганду у парампарчад.

Тужно је што се на ово чекало три деценије, а још тужније што су “наши” били гори од њихових под квинслишким  режимима. Страшно је и што њихови хероји бјеже од истине, па је Весна Босанац јуначки устукнула, као и друге Зенге које су биле “јунаци” док су убијали голоруке цивиле и дјецу, а сада се боје новинарских питања – каже Ловрековић и додаје да ће наставити да износи истину, сматрајући да “неко и то мора”.

Ја сам обичан човјек, немам иза себе Сороше, Мишковиће… Али, морам у очи погледати ветеране које срећем у комшилуку, кафани, успут, а да они не обарају поглед без разлога. Хвала и министру одбране што је имао срца, храбрости, образа и патриотизма да подржи пројекат од којег су многи “велики националисти” бјежали из страха – каже наш саговорник

Извор: НАЦИОНАЛИСТ

MD MONTEL