БЛИЦ ВЕСТИ

JP Putevi Brcko

а подручју Брчко дистрикта, стање се након обилних киша поново стабилизује. Према речима шефа Одељења за јавну безбедност Едина Заимовића правовременом интервенцијом разрешени су неки од проблема, реке су се вратиле у корита а са завршетком дана и престанком падавина очекује се још боље стање. Најкритичније тачке су појава два огромна клизишта у Рашљанима, где једно прети да уништи далековод, а друго би могло довести до прављења баријере и затварања реке, што би касније утицало и на путну инфраструктуру.

еф Мисије ОЕБС-а у БиХ Кетлин Кавалек разговарала је са градоначелником Брчког Синишом Милићем и председником Скупштине Еседом Кадрићем о реформским процесима у дистрикту и значају усвајања три закона која се односе на удружења и фондације, јавно окупљање и националне мањине, саопштено је из ОЕБС-а. Кавалекова верује да ће ови закони бити усвојени у првом читању у јулу, а коначно до септембра.

својеним ребалансом буџета који укључује 60.000 марака за радове на реконструкцији градског Занатског центра створен је кључни предуслов да би сами радови  били започети и окончани највероватније до краја текуће године. „Неколико пута понављали смо тендере јер су понуде, за поплочавање, израду оборинске канализације, уређење степеништа те израда узлазних рампи  за инвалидна лица увек биле веће од акумулираног новца који смо поседовали. Сад ћемо иматии нешто више од 270.000 марака што ће бити довољно да цели посао успешно окончамо“, рекла је ВД шеф Канцеларије за управљање  јавном имовином Владе Дистрикта Јелена Дувњак.

удбалски клуб ЈЕДИНСТВО Брчко са дугом традицијом играња фудбала није завршио сезону као ни других осам клубова у 1. лиги Фудбалског савеза Републике Српске. После пандемије корона вируса прекинуто је првенство одиграним 15. колом. Брчаци су сачували статус и припремају се за нову сезону, рекао нам је председник Радојица Божић. Припреме ће почети за неколико дана под водством новог тренера Нусрета Муслимовића.

MD MONTEL