Социјалистичка партија: Хитно успоставити градски превоз у Брчком

JP Putevi Brcko

Иако је кризни штаб дистрикта прије петнастак дана донио одлуку о почетку рада јавног превоза у Брчком, Брчаци су и овог љета остали без градског превоза. Зато се грађани за превоз до удаљених насеља сналазе како знају и умију. Непостојанјем градског превоза посебно су угрожени пензионери, болесни и сиромашни грађани који немају сопствени превоз и нису у могућности плаћати услуге таксиста.

Влада Брчко дистрикта, односно Одјељење за јавне послове и Одјељење за образовање имају потписан трогодишњи оквирни споразум са аутопревозником из Брчког на име којег се за превоз издваја више милиона марака. У плану превоза који је истакнут кроз јавни оглас, наведено је 35 линија, које се односе на превоз грађана и ученика, гдје је један број линија стриктно везан за ученике. За вријеме љетног распуста одређени број линија се редукује, али свакодневни поласци аутобуса су обавезни.

Пружалац услуга превоза је обавијештен о одлуци кризног штаба о почетку рада јавног превоза након ублажавања мјера усљед пандемије вируса корона, међутим, он није почео са радом, него је тражио састанак са Владом Брчко дистрикта. Зато, тражимо од Владе дистрикта да предузме све неопходне мјере на хитном успостављању јавног превоза у Брчком, а уколико превозник није спреман да испоштује потписани уговор нађу другог превозника који ће грађанима пружити услугу која им је неопходна.

ОО Социјалистичке партије Брчко

MD MONTEL