Како из БиХ до мора? На Фејсбуку се масовно дели ова карта!

JP Putevi Brcko

Бројни грађани Босне и Херцеговине разочарани су чињеницом да ће сви који уђу у Хрватску из БиХ морати у 14-дневну изолацију што доводи до претпоставке да још неко време неће моћи на море у Хрватску, а многи се због тога жале на друштвеним мрежама.

Међутим, изгледа да су пронашли решење.

На Фејсбуку се масовно дели објава странице Село Подхум на којој је екипа исцртала „Пут до мора“. По овој духовитој карти, туристи би из БиХ могли ући у Србију, затим у Мађарску, а онда из Мађарске у Хрватску и тако се домоћи хрватске обале.

Подсетимо, од поноћи је на снази обвеза самоизолације за особе које у Хрватску уђу из Босне и Херцеговине, Косова, Северне Македоније и Србије.

„Утврђује се посебан режим уласка у Хрватску. Те особе ће бити дужне боравити у самоизолацији 14 дана од уласка у Хрватску. Обвеза изолације не примењује се на путнике који су само у транзиту“, рекао је водитељ Националног штаба цивилне заштите Давор Божиновић.

Да ли је некоме и успело да се домогне хрватске обале према упутству са карте подељене на друштвеним мрежама још увек није познато!

Извор: Н1/ОМ

MD MONTEL