Представљен нови роман Сувада Алагића под називом „Нисам бандит, ја сам пјесник“

JP Putevi Brcko

Специфична концепција романа под називом „Нисам бандид, ја сам пјесник“, аутора Сувада Алагића, промовисана је у организацији Удружења љубитеља уметности у Брчком.

„Књига је у први мах врло необична, почевши од наслова који обично иде краћи како би се лакше памтио. Изненађује и то што све оно што знате о романима у овом случају, ова књига то није. Ово је специфична мешавина поезије и прозе, компилација седам кратких прича и песама, где је аутор изашао из оквира устаљеног што знамо о роману који када се ишчита добије повезницу и један мотив, а то је Брчко и подручје око њега. Аутобиграфска књига која, заправо има све. И радњу, и свог главног лика, а то је сам аутор. Једно вредно и јединствено дело које завређује да буде прочитано“, рекла је на данашњој промоцији представљач романа књижевник Суада Малкоч Ковачевић.

Сувад Алагић, књижевник и новинар, аутор романа је за 30. година писања објавио преко 30 наслова поезије и прозе и 15 оригинала. У више наврата је превођен и на друге језике те је сазревајући у својим делима схватио да је крајње време да направи заокрет у којем ће његов главни јунак бити лично он.

„Књига је рађена техником лавиринта. Можете читајући ову књигу да уђете у лавиринт и да се пронађете. Можете на властити ризик да уђете у роман „Нисам бандит, ја сам пјесник“ и да се загубите. И треће, мени најдража, најлепша и најискренија варијанта је да нађете излаз из тог лавиринта. Ово је наставак мог романа „Исидора и Сергеј“ где су сви моји ликови завршили трагично, док у овом роману, као писац, усуђујем се понудити излаз, наду и спасење. И заиста све ово постоји само треба бити упоран те пронаћи излаз“, рекао је Алагић.

MD MONTEL