ВУК ЈОВАНОВИЋ КАРИЈЕРУ НАСТАВЉА У ИТАЛИЈИ

Kolubara

Досадашњи капитен пионирске селекције Вук Јовановић кошаркашку каријеру наставља у Италији.

Суперталентовани плејмејкер и досадашњи капитен пионирске селекције КК Лавови из Брчког Вук Јовановић, потписао је у уторак вишегодишњи стипендијски уговор са италијанским кошаркашким клубом НБТ Латина. Одличне партије претходне сезоне у дресу Лавова у којој је биљежио просјечно 29,4 поена по утакмици нису прошле незапажено и као степеник више у каријери 15-годишњи Вук заједно са родитељима донио је одлука да кошаркашку каријеру и школовање настави у Латини у регији Лацио, недалеко од италијанске престонице Рима.

Доказ доброг и кавалитетног рада са млађим категоријама у Лавовима је и чињеница да је Вук Јовановић након Бојана Караћа, Марка Шешлије и Сафета Опалића четврти кошаркаш који је скренуо пажњу неколико иностраних клубова. Одлука за Латину темељи се на чињеници да нови клуб Вука Јовановића одликује изузетно квалитан рад и добри резултати са млађим категоријам што свакако треба да му буде залог за будућност и одскочна даска за успјешну сениорску каријеру.

Вук Јовановић је висок 172 центиметра, рођен је 22.11.2005. године, игра на позицији плејмејкера.

Кошарком је почео да се бави 2014. године управо у Лавовима и важи за једног од најталентованијих младих плејмејкера у Босни и Херцеговини. Вук Јовановић је свакако неко ко је својим играма претходних сезона оставио упечатљив утисак и био један од главних играча пионирске и кадетске селекције Лавова. Многе побједе овјерене су његовим кошгетерским учинком и КК Лавови му се и овим путем захваљује на свему што је пружио у дресу Лавова и жели му пуно среће и успјеха у наставку каријере. Вук Јовановић заувијек има отворна врата КК Лавови у којем има истинске пријатеље и којег може сматрати својом другом кућом!

MD MONTEL