Један од оснивача ХДЗ-а: Неум требало припојити Хрватској, мирно или немирно

JP Putevi Brcko

– Путин би то ријешио за једно поподне, закључио је Хитрец у тексту “Опет Загреб изгледа тужно”

Хрвоје Хитрец, хрватски писац, новинар и сценариста, који је у првој половини 1991. био министар за информисање у тадашњој влади, изјавио је да Пељешки мост није требало градити, већ да је Неум, како каже, “мирно или немирно” требало интегрисати у Хрватску.

– Путин би то ријешио за једно поподне, закључио је Хитрец у тексту “Опет Загреб изгледа тужно” објављеном на радикално десном порталу Пројект Велебит.

– Опет Загреб изгледа тужно, из других разлога, кажу да новаца за санирање штета треба колико и за двадесет и два Пељешка моста. Вјероватно, али ког ће нам врага толико пељешких мостова, па и овај један који тек вири из мора једва једвице се рађа већ деценијама, не би ли спојио Хрватску с Хрватском. Је ли се могла избећи његова градња? Јесте, па Неум је хрватски град по свему и требало га је мирно или немирно интегрисати. Путин би то ријешио за једно поподне, пише Хитрец.

У остатку колумне Хитрец, познат као аутор популарних Смоговаца, бави се земљотресом у Загребу, књижевницима у Србији и Хрватској, злочинима над Хрватима у БиХ током прошлог рата и још понеком темом.

Хрватски портал Индеx подсјећа да је Хитрец био један од оснивача ХДЗ-а и да је учествовао на оснивачкој скупштини у бараци на Јаруну 17. јуна 1989. године. Странка је службено уписана у регистар политичких странака 5. фебруара 1990. године.

Извор: бх-индекс.инфо

MD MONTEL