Ивановић одговорио Кону: Не плачите по Фејсу, спасите народ

JP Putevi Brcko

 „Нисте никада написали да је Дерби ипак опасан, да је турнир опасан, да је излазак на изборе можда опасан. И пошто себе представљате као војно лице, морам да вам кажем да сте у боју напустили свој народ привремено. Вратили сте се послије десет дана, а ми смо силно страдали у тих десет дана, док ви као официр нисте били на челу колоне. Није вријеме да плачете по Фејсбуку, него покажите да сте мушко, да сте заиста официр, оперите свој образ и спасите овај народ“, дио је Ивановићевог одговора др Кону који је недавно на свом Фејсбук профилу објавио да водитељ „не би требало да га острашћено напада“ кроз своју емисију „4 ипо мушкарца“, те се осврнуо на питање Ивановићево питање – зашто др Кон као епидемиолог није инсистрао на забрани одржавања скупова и избора.

Водитељ Иван Ивановић одлучио је да доктору Кону, члану Кризног штаба, одговори на статус који је он прије неколико дана објавио на свом фејсбук профилу.

Водитељ је то урадио управо у својој емисији “Вече са Иваном Ивановићем”, која је емитована синоћ на Нова С.

Ивановић се прво обратио публици:

“Ви сте били закључани у своје куће, онда сте доведени пред телевизоре гдје вам је мљевен мозак свакога дана. И онда када је то прошло, речено вам је да је све океј, само да бисте дошли на изборе и гласали. Одмах сутра дан ујутру је стигло обавјештење о томе да ништа није океј. Можда помремо и горе него прије два и по мјесеца, када смо били закључани”, рекао је Ивановић на почетку свог stend up – а, а затим се обратио и др Кону:

“Апропо тих писанија на Фејсбуку, да не буде да имам неки проблем, хтио бих да поздравим доктора Кона. Веома ми је драго да гледате моју емисију, то је доста добро за човјекову психу. И морам да Вам кажем да сте ви ћутали докторе Кон, док се све ово дешавало, нешто и нисте писали по Фејсу. Нисте никада написали, рецимо, да доктор Несторовић који је избачен из Кризног штаба, релативно лупа глупости. Нисте никада написали да је Дерби ипак опасан, да је турнир опасан, да је излазак на изборе можда опасан. И пошто себе представљате као војно лице, морам да вам кажем да сте у боју напустили свој народ привремено. Вратили сте се послије десет дана, а ми смо силно страдали у тих десет дана, док ви као официр нисте били на челу колоне. Није вријеме да плачете по Фејсбуку, него покажите да сте мушко, да сте заиста официр, оперите свој образ и спасите овај народ”, истакао је Иван.

Наиме, водитељ Иван Ивановић је током своје емисије “4 и по мушкарца са Иваном Ивановићем”, коментарисао пораст броја обољелих од коронавируса, и изразио невјерицу што су се избори, турнири и “Вјечити дерби” упркос томе оџали.

Он је у свом излагању истакао да струка уводи мјере одмах након избора, како би народ заборавио “смјејурију од избора”, али и како би се скренула пажњу са Косова.

“Очекујем да ће добри доктор Кон, коме није познато да ли је било случајева короне са дербија, да препоручи све могуће забране овог свијета, и да ће дозволити једино фудбалске утакмице које нам очигледно ништа не сметају. Ја лично очекујем да ће од сутра кренути корона лудило које ће служити томе да заборавите ову смјејурију од избора и да не примјетите шта се дешава са Косовом наредних седам дана. Мислим да би било најбоље да чувена струка, вас троје, четворо који сте јахали ТВ екране мјесецима и причали нам бајке, а сви сте гласали и ништа нисте рекли против масовних окупљања, да сада ћутите и да престанете више да за*ебавате овај народ”, рекао је Ивановић тада у својој есмији, али му је онда епидемиолог Предраг Кон одговорио статусом на Фејсбуку:

“Иван Ивановић, који води моју омиљену емисију, сматра да је требало да у вријеме здравственог одмора забраним одржавање скупова и избора. Хвала му што мисли да имам толику моћ. С друге стране током читавог корона периода до сада, врло се коректно понашао по питању заштите у својој емисији. Не би требало да ме острашћено напада, јер је то права свињарија. Нисам гласао из принципа јер се бавим овим послом. Само ме интересује, пошто сам објаву поставио након што сам још од 12. јуна писмено упозоравао тамо гдје је требало, да ли заиста мисли да је ријешење да сви помремо и по чему се са таквом изјавом разликује од свих оних који игноришу постојање ове епидемије”, написао је тада др Кон.

Иначе ово је била посљедња епизода “Вече са Иваном Ивановићем” у овој сезони, а нове емисије вас очекују већ од септембра. Док емисију “4 и по мушкарца са Иваном Ивановићем” можете погледати у понедељак у редовном термину на Нова С телевизији.

Извор: нова.рс

MD MONTEL