БЛИЦ ВЕСТИ

JP Putevi Brcko

дељење за пољопривреду брчанске Владе ових дана анализира могућности повећања броја лансирних рампи са којих се испаљују противградне ракете како би Дистрик још боље био брањен од ледоносних облака. У овом тренутку на подручију Дистрикта распоређено је 13 лансирних рампи са којих се само у протеклих четрдесетак дана испалило 73 противградне ракете. „Нажалост још увек постоје такозвани „мртви углови“ као што је у Маочи који није могуће заштитити. Управо због тога експерти Института за противградну заштиту – Градишка наново снимају терен и предложиће повећање броја лансирних рампи у Дистрикту, рекао је шеф ресорног ођељења Перица Бургић.

оревећи у радној посети Дистрикту Брчко, супервизор Мајк Скенлан, посетио је и просторије Омладинског центра Вермонт те је са представницима разговарао о актуелним темама везаним за Брчко. Скенлан се највише интересовао за законе који недостају Дистрикту, те за борбу против корупције, питање националних мањина али привредним развојем, на шта су пројекти које реализује “Вермонт” углавном и усмерени. Супервизор је нагласио да се нада да ће закон о фондацијама и невладиним организацијама бити усвојен пре летње паузе Скупштине, те самим тим и пре локалних избора у БиХ.

едница Централне изборне комисије БиХ, на којој ће бити изабран председник ЦИК-а биће одржана данас у Сарајеву. Актуелном председнику Вањи Бјелици Прутина данас истиче мандат на месту председника, те је потребно изабрати новог председника ЦИК-а БиХ који ће ту функцију преузети сутра, саопштено је из Централне изборне комисије БиХ. Будући председник ЦИК-а БиХ бираће се између чланова из реда хрватског народа.

Сарајеву је за данас заказана седница Савета министара, а могуће је да се на њеном дневном реду нађу именовања руководилаца заједничких институција БиХ на која се месецима чека. Највећи проблем је што у овом тренутку Бошњаци желе фотељу директора Управе за индиректно опорезивање БиХ, која би требало да припадне Србима. На чекању су и именовања руководилаца РАК-а, Сипе, те Агенције за школовање и стручно усавршавање кадрова.

а подручју града Београда од данас обавезно је ношење маски у јавном превозу и свим затвореним просторима. Такође, обавезна је и дистанца од једног метра. Те мере донете су јуче на седници републичког Кризног штаба због пораста броја заражених од вируса корона претходних дана, а како је речено, грађани не морају носити само хирушке маске, већ могу и памучне.

MD MONTEL