ОПЕТ НАМ ГА УТЕРУЈУ – АЛ` ОНАКО, СТРУЧНО!

JP Putevi Brcko

Прво су нам говорили да је вирус смешан и да нема разлике између корона вируса и обичног сезонског грипа. Предлагали су нам да се опустимо и да слободно можемо ићи у шопинг – чак и у Италију!

Убрзо затим натерали су нас да останемо код куће, да будемо одговорни, да не комуницирамо са другима, да држимо дистанцу, да чувамо наше баке и деке, јер је вирус толико јак да има сви да помремо у најкраћем року! У преводу, требало је да се увучемо у мишију рупу и да не мрдамо из рупе док нам прворођени великомученик и вољени вођа не саопшти да је ситуација под контролом. Утерали су нам страх у кости!

Онда су дошли Избори и пандемија је утихнула, готово нестала, такорећи није је ни било! Може чак и вечити дерби да се прати са стадиона без размишљања. Вирус је од страха и одлучности за победом вољеног нам вође утекао главом без обзира, а други талас епидемије можда ће доћи тек некад у септембру. Најбитније је да сви изађемо на изборе… како рече најглаватији доктор у Влади „ИЗБОРНО МЕСТО ЈЕ НАЈБЕЗБЕДНИЈА ДЕСТИНАЦИЈА У ГРАДУ“.  Готово да би могли и летовати на гласачким местима… уз гласачку кутију!

И тако, чим смо гласали пандемија је поново букнула и то у још већој мери! Поново је наступио период утеривања страха! Стручњаци су нам саопштили да ово није септембар у јуну, нити је стигао други талас, већ је заправо „ПРВИ ШИЉАК“ првог таласа епидемије – шта год то значило! Опет је дошло до затварања комшијских граница јер смо превише „зашиљени“, а комшије нас тако шиљате не желе у својој близини! Кривци за овај „шиљак“ су сами грађани. Није им довољно утеран страх.

За то време опозиција се грчевито борила на рафтингу са непредвидивим брзацима реке Таре! Оно народа којима је недовољно „утерано“ одлучило се за одлазак на море. Нагрнула мрака у Неум а избезумљени мештани брзински су се снашли и за тили час су осмислили како да наплате чак и ваздух. Јбг, баш их просрало. Једном у сто година попунише све капацитете. Ма нека, ко зна кад ће опет неки вирус да налети и кад ће Неум бити попуњен све до септембра – до другог таласа!

Није прошло ни пар дана кад ето новог утеривања. Појавили су се снимци француских доктора који су тврдили да у овом Ковид-19 вирусу има и вирус ХИВ-а. Чињенице говоре да је ова пандемија марљиво осмишљена. Наравно, кренули су таласи полемике, теорија завере и свакодневне расправе на друштвеним мрежама. Наравно, владари наших живота то никако неће дозволити стога су уведене нове забране! Наредише нам да поново перемо руке, носимо заштитне маске за лице које не морају бити чак ни хирушке већ могу бити и обичне памучне – оне направљене од Вартексових мушких гаћа са џепићем на предњој страни. Дал се неко пита која је сврха маске која ничему не користи осим што самог корисника тера да удише властита испаравања?

Утеривањем поновних мера забране стручњаци су правдали појавом „ДРУГОГ ШИЉКА“ првог таласа епидемије. Шиљи ми га Ђуро!

Било како било, са шиљком или без њега, чињенице говоре да су опет нашиљили ону ствар  и да неће одустати од додатног утеривања страха широких народних маса. Овога пута биће то онако до балчака – стручно!

MD MONTEL