Потврђено: Евзони затворен до 15. јула

JP Putevi Brcko

Гранични прелаз Евзони, између Северне Македоније и Грчке, ипак ће остати затворен до 15. јула за туристе сазнаје Б92.нет. Иако је на кратко гранични прелаз био отворен, о чему сведоче поједини српски туристи који су преко њега успели да уђу у раним јутарњим сатима, рампа ће ипак, како сазнајемо, остати спуштена до средине овог месеца.

Полицајци и цариници на Евзонију око 10.30 добили су допис да је овај гранични прелаз затворен до 15. јула иако је раније донета одлука да се може проћи, јавља и ТВ Прва. Многи од наших туриста запутили су се због тога јутрос у Грчку преко Бугарске и прелаза Промахонас. На друштвеним мрежама објављено је да је јутрос на кратко прелаз Евзони био отворен, али да је убрзо затворен.

„Од пре неколико минута Евзони прелаз је опет затворен за туристе и не може да се уђе у Грчку преко Евзонија“, наводе на Фејсбук страници Никана.гр.

Раније јутрос директор Националне асоцијације туристичких агенција Србије Александар Сеничић за Б92.нет. потврдио је да је овај гранични прелаз отворен.

„Стигао је званичан допис на Евзони. Граница је отворена за Србе и наши туристи већ пролазе овај гранични прелаз“, рекао је Сеничић.

Из једне београдске туристичке агенције јављају да су преко Евзонија прешли без тестирања, такође што се тиче потврда са QР кодовима, те потврде је неопходно да имате код себе и на захтев цариника да покажете.

„Судећи по коментарима овде, отворен је и Евзони“, наводи се на Фејсбук страни Никана.гр.

„Јутрос у четири ушла сам у Грчку преко Евзонија. На граници сам била једина, значи задржавање један минут. Осим пасоша не траже ништа више, тестирања нема, фини, срдачни, љубазни, а аутопут празан“, навела је једна чланица групе.

На страници Грчка инфо такође су бројни коментари чланова који су успели да пређу овај гранични прелаз.

Савет ЕУ усвојио је препоруку да се од данас укину привремене рестрикције на путовања у ЕУ за градјане 15 земља широм света, међу којима је и Србија, али и упозорио да је примена ове препоруке искључиво у надлежности држава чланица.

У случају затварања граница због епидемије коронавируса за туристе који организовано одлазе на одмор, туристичке организације обезбедиће повратак у земљу.

Извор: србининфо

MD MONTEL