СУДИЈА БРАНКО ПЕРИЋ ШОКИРАО И ХАЏИФЕЈЗОВИЋА: „Потомци Бакира, Човића и Додика ће се стидјети; Када бисте знали шта раде, поубијали бисте се!“

Kolubara

“Странци се своде на статистичаре који некога обавјештавају о лошем стању! Шта и ако странци отворе ладице, причат ће се десет дана и онда ће бити потиснуто новом темом! Правосуђе је под неком врстом вањске контроле“, казао је судија Суда БиХ Бранко Перић.

“Шта су добро Бакир, Човић и Додик направили? Чиме ће се хвалити њихови потомци? Кад бисмо знали шта раде, поубијали бисмо се! Када дођу на власт, најбитније им је инсталирати своје људе у институције, да би себе заштитили!

Знам како се додјељују предмети, како се рјешавају, ко их рјешава. Не могу да одустанем, неприлагођен сам.

Гдје је УН? Шта раде ти људи који су га основали? Постоји моћ да диктирају силу у свијету.

Правда више није у Суду, већ у Тужилаштву! Моћ је у њиховим рукама, могу сакрити доказе, одуговлачити. Тужилаштво не може бити дио правосудног система без икакве контроле! Не може се друштво одржати криминалом и мафијашењем.

Судије и тужиоци шуте, јер виде своју шансу само у незамјерању и личној користи коју виде од система, тамо су гдје је новац! Судије изложене најгорем етикетирању. Нико више не вјерује у правосуђе.

Нико од тужиоца није имао план како контролисати јавне набавке у току пандемије! Новинари раде боље истраге од тужиоца.

Ове афере су одличан примјер колико је Тужилаштво под политичким утјецајем! Систем у расулу! Можете разријешити ове људе, али умјесто њих ће доћи исти или гори људи. Жао ми је што сам гласао за Тегелтију! То је била велика грешка! Тегелтија се спрда с тим, идиотизам прве врсте је да каже да га не интересује стање правосуђа!

Друштво у фази пропадања! Нема повратка! Четири мјесеца нико не зна шта је корона. Наука не зна. Доносимо мјере а не знамо о чему се ради. Стављам маску, а не знам чему служи, људи носе једну маску три мјесеца, никад је опрали нису!

Експерти Европске комисије долазе, троше паре и ништа. Више од 90 милиона еура из ЕУ отишло у градњу европског система. Имамо гору ситуацију. Шта они мисле, зашто финансирају нешто што нема никаквог ефекта?!“, казао је Перић за Фаце ТВ.

Извор: Бољабосна

MD MONTEL