Ученици – Фризери сакупили хиљаду марака за лијечење Предрага Шарића

JP Putevi Brcko

За лијечење Предрага Шарића из Брчког ученици Пољопривредно медицинске школе смјер фризери су сакупили око 1000 марака у акцији коју су спровели у кабинету практичне наставе у „Ш“ насељу.

Љубица Митић, професор практичне наставе каже да је акција почела у јануару првобитно као акција прикупљања средстава за одлазак на екскурзију ученице слабијег материјаног стања за коју је одмах сакупљен новац, након чега се кренуло са акцијом прикупљања средстава за лијечење Предрага Шарића.

„Пуно ми значе овакве акције и захвалио бих се ученицима и њиховој професорици. До сада сам прикупиуо половину од потребних 140 хиљада марака колико ми је неопходно за трансплатацију бубрега„ рекао је данас приликом примопредаје новца Предраг Шарић.

Професорица Митрић се на подршци посебно захвалили нашем суграђанину Фатмиру Сулејманију који је одмах уплатио средства за екскурзију, а која су због немогућности њеног реализовања пребачена за лијечење Предрага Шарића.

„Ученици који су сакупљали новац за своју колегиницу су такође пребацили новац у ову нашу касу, а нашу акцију, као и све претходне су подржали многи наши суграђани“, истакла је професорица Митић.

Директор Пољопривредно медицинске школе Марица Мркић каже да је поносна на своје ученике и професорицу Митрић посебно данас када је у очима Предрага Шарића видјела захвалност на овом гесту који, како је рекао, њему пуно значи.

Ово је само једна у низу акција коју су последњих неколико година реализовали ученици Пољопривредно медицинске школе смјер – фризери током извођења практичне наставе, а како су овом приликом обећали сличних акција биће и у наредном периоду.

М.Ђ.

MD MONTEL