Кон признао да режим објављује лажне податке! Само у БГ у просјеку 2.681 заражених?

JP Putevi Brcko

Члан Кризног штаба др Предраг Кон 4. јула изјавио је: „У Београду је 85 одсто позитивних од оних који се тестирају и то је снажан податак“, рекао је Предраг Кон и нагласио да ношење маски није питање хоћу – нећу, већ је питање обавезе која ће трајати јако дуго – све до прољећа сљедеће године.

Послије само три дана, данас, 7. јула, Кон је изјавио:

– У Београду просјечно се јавља у ковид амбуланте у пет дана 3.325 људи на дневном нивоу. Од тога 73 одсто дневно ради испитивање. О ПЦР тестовима у Домовима здравља 3.155 је оних који имају сумњу на ковид.

Да ли су у питању тренуци неконтролисане искрености или је др Кон коначно одлучио да ипак поштује Хипократову заклетву а не заклетву дату Вучићу, видећемо ускоро.

У сваком случају, Кон је јавно рекао да су у Београду дневно, од у просјеку тестираних 3.155 људи – њих 85% позитивни на коронавирус – а то је сваки дан 2.681 новозаражених. Само у главном граду!

Тиме је сам Кон потврдио да је број новозаражених од око 300 дневно у цијелој Србији заправо чисти фалсификат, који сваки дан објављује Вучићев режим. Ово признање др Кона објашњава сву драматичност епидемеје у Србији насталу као посљедица лажних избора Александра Вучића и свих епидемиолошких мијера које је он лично доносио.

Конови подаци објашњавају и како је могуће да сваки грађанин Србије а посебно Београда, лично познају велики број заражених људи. Подсјећамо да су потпредсједница странке Слободе и правде (ССП) Мариника Тепић и адвокат Владимир Тодорић поднијели кривичну пријаву против чланова Кризног штаба, између осталог и због фалсификовања података о броју заражених и умрлих од ковида – 19.

Докле ће Тужилаштво да ћути?

Извор: Србин Инфо

MD MONTEL