Демонстранти се разишли, најављено окупљање за поподне

JP Putevi Brcko

Полиција је синоћ, како јављају репортери Нова.рс, бацила сузавац и шок бомбе када су грађани који протестују испред Скупштине Србије због поновног полицијског часа покушали да пробију кордон и уђу у парламент. Испред скупштине су биле јаке полицијске снаге. Једна група грађана дошла је испред РТС, а неки грађани превртали су и палили контејнере. На улицу је изашла и коњица.

Неколико хиљада грађана окупило се на раскрсници Таковске, Кнеза Милоша и Булевара краља Александра због најаве да ће у петак бити уведен полицијски час како би се сузбило ширење коронавируса. Грађани су зауставили саобраћај поред платоа испред Народне Скупштине Србије.

Узвикују “Вучићу лопове”, “Оставке”, уз лупање у шерпе. На протесту се појавила полиција, а грађани наизменично пропуштају возила. Они су позивали да се испред скупштине окупе студенти и сви они којима је како кажу стало до будућности своје земље.

Председник Двери Бошко Обрадовић поручио је да читава Србија вечерас треба да крене за Београд и покаже незадовољство људи у Србији.

„Сад или никад. Време је да покажемо колико је незадовољних људи у Србији и да не дозвољавамо да нас више праве будалама, лажу, краду и понижавају“, поручио је Обрадовић на твитеру.

Он је додао да нико грађанима неће поклонити слободу, већ да је морају сами освојити.

„Он мора да падне. Крај“, поручио је Обрадовић.

Извор: нова.рс/Н1/ОМ

MD MONTEL