У Ужичкој болници људи лежали у ходнику, на поду!

JP Putevi Brcko

Након скандала због смрти два пацијента из Сјенице које, иако су били у јако лошем стању, Ужичка болница није хтела да прими, ова здравствена установа поново се нашла на мети критика. Разлог су фотографије из болнице на којима се виде пацијенти како леже по поду. У овој установи тврде да им ништа не фали, али потврђују да је у једном моменту дошло до већег прилива пацијената и да је вероватно тада настала фотографија, да је то било тренутно, те да сада стање није такво.

Детаљније објашњење фотографија које су преплавиле друштвене мреже стиже од директорке Ужичке опште болнице Јелене Раковић Радивојевић, која каже да је фотографија вероватно направљена у прошлу суботу, када је на Интерном одељењу постојао велики прилив пацијената.

“На интерном одељењу Ужичке болнице у том часу је трајао премештај пацијената са Грудног одељење и стигло је 30 пацијената које смо ми морали да преместимо на Интерно одељење и неко је то намерно искористио да на лош начин прикаже сву нашу муку и све што радимо. То се није десило данас, то је било у суботу када смо имали и огроман прилив пацијената са региона. Ми смо регионална болница која прима све пацијенте из Златиборског округа. Био је огроман број пацијената тог тренутка и то се више није ни десило, нити ће се десити”, уверава директорка.

Она тврди да су објаве на друштвеним мрежама лоше утицале и узнемириле медицинаре, који, како каже, дају све од себе.

“Та непријатна слика је беспотребно кренула из Ужичке болнице. Сви дајемо све од себе да буде све како треба, организовали смо се, прарасподелили смо и радимо све што можемо. Криво ми је и као човеку и као руководиоцу ове установе и сви здравствени радници се јако лоше осећају због ове слике”, каже Раковић Радивојевић”,

Она наводи и да постоји око 50 места за пацијенте који су заражени или сумњиви на ковид. Тренутно је заузето 290 кревета. 18 пацијената је на интензивној нези, а 15 је интубирано.

“Ништа то није тачно, имамо довољно и кревета и свега, него је у моменту кад су смештали људе неко сликао злонамерно или намерно се наместио”, тако директор Здравственог центра Ужице Милош Божовић објашњава фотографије из тамошње болнице које круже друштвеним мрежама.

“Сви пацијенти су у собама, имамао довољно кревета за смештај. Ја бих волео више да се пребраја колико људи са маскама или без маски шета идаље по кафичима и свуда”, каже Божовић за Нова.рс.

Према Божовићевим речима, у 10 ковид амбуланти у Ужицу дневно буде прегледано око 900 пацијента.

Ово је други пут да се Ужичка болница налази у жижи јавности, након прошлонедељних информација о смрти двојице пацијената који су упркос лошем здравственом стању били враћени из Ужица у Сјеницу, а након тога су преминули. Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић рекао је да се ради о неспоразуму. Надлежни из ове устенове, тада су негирали одговорност.

Извор: нова.рс

MD MONTEL