Од данас у Београду строже мере – шта смете, а шта не

JP Putevi Brcko

Пошто је Кризни штаб за сузбијање ковида 19 донео одлуку о увођењу строжих мера у Београду, оне данас ступају на снагу. Ево прегледа свих забрана на једном месту. Забрањена су јавна окупљања на отвореним и у затвореним просторима за више од 10 особа.

У затвореним објектима – продавницама, ресторанима, апотекама, кафићима и на осталим сличним местима је такође ограничен број људи. Сваки објекат ће морати да има јасно истакнут број особа који се у једном тренутку може наћи у објекту – на једну особу четири метра квадрата.

Објекти у затвореном простору ће бити затворени од 21 до 6 часова ујутру, а они на отвореном биће затворени од 23 до 6 часова ујутру.

Председница Владе Ана Брнабић је истакла на овај начин Кризни штаб покушава да не затвори угоститељске радње, које представљају значајан део БДП Београда, а то је око 40 одсто БДП Србије, и да у том сектору у главном граду ради око 20.000 људи.

Премијерка је нагласила да је на Кризном штабу договорено да се нове ванредне мере на доносе на нивоу целе Србије, већ само на нивоу локалних самоуправа у којима постоји епидемиолошка криза.
Она је додала да ће ове нове мере бити временски ограничене, и да ће се пратити њихови ефекти.

MD MONTEL