Брчански ватрогасци добили још једно специјално возило

KOLUBARA Brčko

Професионална ватрогасна јединица (ПВЈ) Брчко услијед високих температура које владају и које се очекују и у наредном периоду, је под високим степеном приправности и мобилна је 24 часа дневно, а за бољи рад, средствима Владе набављено je  још једно специјализирано ватрогасно возило.

Сенад Камењашевић, шеф Ватрогасне јединице Брчко изнио је податак да је од почетка године до сада је било 152 интервенција код пожара, брчански ватрогасци имали су 289 техничких интервенција, 189 интеревенција повезаних са пендимијом КОВИД 19, а забиљежено је шест случајева спашавања људских живота код тешких саобраћајних удеса.


У склопу Професионалне ватрогасне јединице Брчко дјелује и посебна мала јединица за сузбијање акцидентних ситуација, а јединица је активна од почетка марта када је пандемија изазвана корона вирусом избила и у Брчко дистрикту гдје је забиљежила 76 интервенција код акцидентних ситуација (пожари које изазивају хемикалије и друге опасне запаљиве материје).

 

ПВЈ Брчко одлично је кадровски и технички оспособљена, а за помоћ грађанима на располагању су 24 ч дневно телефони 123 и 121.

MD MONTEL