БЛИЦ ВЕСТИ

JP Putevi Brcko

рема подацима Штаба за заштиту и спашавање, епидемиолошка ситуација у Брчком јесте погоршана истиче шеф Одељења за здравство Акиф Пезеровић. „У последња 24 часа имамо четири позитивна, а у овом тренутку је укупно 65 позитивних лица“, истакао је Пезеровић. Он је додао да се паралелно с тим повећава и број лица која се налазе под здравственим надзором.

авни позив за доделу стипендија студентима требао би бити расписан до краја ове седмице, изјавио је данас Сенад Османовић, шеф Одељења за образовање. Влада је већ усвојила Одлуку и критеријуме за доделу стипендија на основу којих је ове године предвиђено 150 стипендија за студенте друге и старијих година студија, изузев студената који су проглашени ученицима генерације и оних студената који су током четворогодишњег средњошколског образовања имали просјек 5,00. За стипендирање 150 нових студената обезбеђено је 300 хиљада марака, а годишње се у Брчком укупно стипендира око 450 студената.

роцена надлежних у Пореској управи је да ће ове године у буџету Дистрикта бити мањак од четири до пет милиона КМ од пореза на добит. У првих шест месеци ове године у Брчком забележен је пад убирања пореза на добит од милион марака. Полугодишњи план износио је седам милиона КМ, а наплаћено је 6.160.000 КМ. Миодраг Трифковић, директор Пореске управе назначио је да је пандемија узроковала пад наплате свих врста директних пореза у Дистрикту. Пореска управа није незадовољна оваквом ситуацијом с обзиром да ће добит до краја ове године драстично падати.

азвојно-гарантни фонд Брчко дистрикта расписао је јавни позив за подношење захтева за субвенционисање дела камата за куповину прве некретнине за решавање стамбеног проблема на територију Дистрикта за 2018. годину. Право на кориштење средстава има корисник који има стално пребивалиште у Брчком у периоду од најмање три године до дана куповине прве непокретности, затим да корисник кредита у моменту закључивања уговора о стамбеном кредиту с банком није био старији од 40 година, као и да се кредитом финансирала куповина прве непокретности за решавање стамбеног проблема на територији Дистрикта и да је максимални износ кредита до 100 хиљада КМ са роком отплате до 25 година. Јавни позив је отворен до краја овог месеца.

MD MONTEL