Ни најрестриктивније мере нису искључене: Др Срђа Јанковић о епидемији короне

JP Putevi Brcko

Имунолог Срђа Јанковић изјавио је данас да је тренутно оптерећење здравственог система велико, али да опстаје, као и да ситуација може да се погорша ако вирус настави да се шири. Он је додао да постоје активна жаришта и да ни најрестриктивније мере нису искључене.

„Пик очекујемо током ове недеље и зато смо најављивали тај преломни тренутак. И раније смо мислили да је преломни тренутак, онда смо сви заједно дозволили да се ситуација погорша и дошли у ову ситуацију“, рекао је Срђа Јанковић за ТВ Прва.

Како од данас поново почињу редовне конференције за медије кризног штаба, он истиче да је информисање на дневном нивоу веома важно, као и поверење у кризни штаб, а да тренутно постоји одређена криза поверења.

„Постоје активна жаришта. Ако кажемо да је под контролом не желим да кажем ни умирујућу поруку да је ситуација скроз попустила, али ни превише алармирајућу. Ипак, претерани оптимизам није савезник, морамо све много озбиљно да схватимо“, рекао је Јанковић.

Он је нагласио да најрестриктивније мере нису искључена могућност. Како је рекао, можемо очекивати још већи удар вируса корона на јесен, али не може прецизно да се процени да ли ће тај удар бити јачи од овога.

„Можда је и овај удар оно најгоре што нам је вирус корона приредио“, рекао је Јанковић.

Извор: спутник

MD MONTEL