БЛИЦ ВЕСТИ

Kolubara

рчанска Влада усвојила је Одлуку о одобравању Програма за доделу текућих средстава у висини од 500.000 марака јавним здравственим фондовима у и ван БиХ. Наведена средства намењена су за лечење специфичних болести осигураника Фонда здравтственог осигурања Брчко дистрикта, које брчанско здравство није у могућности лечити.

радоначелник Брчког Синиша Милић и шеф Одељења за образовање Сенад Османовић уприличили су пријем за Катарину Мирковић, Софију Стевић-Ранковић, Матеу Бркић и Николину Станишић, ученице генерације из четири брчанске средње школе. Традиционално као и предходних година у Градској већници организује се пријем за најбоље ученике из средњих школа како би однос према младим људима био показатељ како ова локална заједница гледа на своју будућност, између осталог истакао је градоначелник Синиша Милић. Ученици генерације ће бити награђени са по 500 КМ, а с обзиром да сви планирају наставити даље школовање биће им обезбеђене стипендије за студирање као и плаћени трошкови смештаја у студенским домовима на територији БиХ.

мернице за израду Правилника о подстицајима у пољопривреди за текућу годину ресорно одељење би већ наредне седмице требало упутити на анализу брчанској Влади. То је предуслов да би Правилник на основу којег треба бити подељено више од 13 милиона марака добио зелено свијетло а пољопривредници могли аплицирати за доделу стимулативних новчаних средстава.

MD MONTEL