Спремљен за удобан живот: Стан 200 метара испод земље кошта чак милион долара

JP Putevi Brcko

Најјефтинији стан у луксузном подземном бункеру који гарантује пет година преживљања после евентуалне социјално-економске имплозије у Сједињеним Америчким Државама кошта милион долара.

Такође, оне удобније варијанте смештаја продају се и три пута скупље. Ови подземни бункери грађени су за богаташе који не жале паре да се обезбеде од сваке евентуалности у посткорона периоду.

Цилиндрични силос

Цена одржавања стана у подзмемном бункеру је 2.500 долара годишње и ту су укључени интернет, муниција, вода и струја. Компанија „Survival Condos“ нуди станове у напуштеним ракетним силосима “Атлас Ф” које је половином прошлог века градио Инжењерски корпус армије САД и који се налазе у руралним крајевима Америке.

Подземни ракетни силоси иду 200 метара испод земље и могу примити 75 становника. Испод куполе објеката налази се цилиндрични силос са 14 спратова. На горњим спратовима је базен и просторија за водоснабдевање. Седам спратова је намењено за становање, док су на посљедња четири спрата учионица, библиотека, кино, бар и соба за вежбање са сауном. Степениште и лифтови иду на сваки спрат.

Бетонски зидови

Горњи део силоса има бетонске зидове дебљине више од 2,7 метара, док конструкција куполе може да издржи ударе ветрова преко 800 километара на сат. Објекат има више од 54.000 квадратних метара заштићеног простора. Укупна дизајнерска завршна обрада склоништа је “ултрамодерна”, и користи врхунске технологије.

Извор: бл портал

MD MONTEL