ТРПИШ ЛИ НАРОДЕ?

JP Putevi Brcko

Деда ми је причао да је, те давне 2020-те године, често себи постављао питање „може ли човек да издржи један дан испред малог ТВ екрана а да не умре пре 11:00 часова“???

Подсетићу вас да је то била година медијског утеривања страха, силовање мозга и атак на интелигенцију! Говорио је деда (ако случајно устанеш „наспаван“ око 07:00 часова) ако упалиш ТВ, дочекаће те Вести у којима се једино причало о броју умрлих од КОВИД-19!
Толико је било НАПЕТО „КО ТРЕГЕРИ“ да се очекивало од водитеља сваког тренутка да објави „ратно стање“! Тензије су биле толике да вам дође да се ОДМАХ забарикадирате у свом стану и са наоружањем пуцате у првог који приђе вашим вратима. Па макар то био и поштар, јер и он је сигурно „заражен“ и жели да вам науди. СТРАШНО!!!
Ако нисте довољно преплашени, пред сам крај Вести, медији ће избацити додатне информације да ће БАШ ТОГ ДАНА епидемија бити несношљива те да се очекује још већи број заражених. Самим тим и већи број умрлих. А већ сутра (ако преживите тај дан) заражених ће бити дупло више!!! Невероватно!
Интересантно је било да се те давне 2020-те године на фудбалским утакмицама нико није заразио. Чак се нико није заразио ни на гласачком месту те изборне године! Ни један актуелни политичар није умро од КОВИД-19 (мада су говорили да је наводно било позитивних ал` то су биле намештене информације да народ све то прогута „ко петарду“). Једино место на којем је вирус „радио“ било је протестно окупљање или музички фестивали. Зато је власт донела Одлуку о забрани те врсте окупљања! СТРАШНО!!!
Због „лоше“ епидемиолошке слике Европа је те давне 2020-те године забранила улазак на њихову територију СВИМА КОЈИ НЕМАЈУ ЕУ ПАСОШ! Једино су били привилеговани и могли су „улазити“ они БХ грађани са коцкастим пасошима. Закључак је да Корона није нападала „путовницу“. Чак и коцкасти грађани који су живели у пограничном подручју могли су у БиХ да улазе и долазе на своје радно место, те да примају плату у БиХ и да се свакодневно враћају у лепу њихову без страха да ће бити заражени. Очигледно није било до Короне већ до пасоша! СТРААААШНООО ЈБТ!!!
Грађани су све то мирно гледали и ћутали и без поговора су све „епидемиолошке“ мере прихватали као „јеванђеље“. Нарочито се то односило на ношење „заштитних“ крпаних маски које не штите никога. Затим на држање дистанце од 2 метра, те што мање контакта са старијима, укућанима, најмилијима… Без поговора су прихватали забране изласка и седења у кафићима после 23:00 часа… Затварање у кућама и становима особа старијих од 65 година… Забране окупљања више од 10 људи на отвореном и затвореном простору… Забране одржавања свадби, рођендана… ЈБГ, ТО СУ БИЛЕ ПРЕПОРУКЕ БЕЛОСВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ! Дакле, Корона је те давне 2020-те године ударала само на сиротињу!
За сваки случај, гледајући ТВ програм у тим јутарњим часовима, медији су се трудити да у програм доведу неког „стручног“ неразбуђеног доктора који је на сугестивна питања одговарао небулозно. Деда ми је говорио да је у то време галамио на сав глас гледајући ТВ и говорећи „УРЕДНИЧЕ, РАЗБУДИ ТОГ СТРУЧЊАКА И ТЕРАЈ ГА У ТРИ ЛЕПЕ ДА НЕ ПЛАШИ ВИШЕ НАРОД! АЛО БРЕ УРЕДНИЧЕ, ИЗГИНУЋЕМО КО ВЛАСИ НА РИНГИШПИЛ, ОЛАБАВИ МАЛО СА ТИМ СТРАХОМ, ШТА СИ НАВАЛИО КО ЗИМА НА ГОЛОГА!?! ГДЕ ЋЕ ТИ ДУША УРЕДНИЧЕ???
Е, ако некако и дочекаш 11:00 часова а ниси умро од свих тих информација, говорио ми је деда, онда си или луд, или си само тог дана имао среће… мада је и сам деда морао у 11:15 да провери ДАЛ ЈЕ ЈОШ УВЕК ЖИВ, постављајући себи питање ТРПИШ ЛИ ЈОШ УВЕК НАРОДЕ МОЈ?
Како је све то изгледало те давне 2020-те године говори и овај кратки видео који ми је оставио деда а који вреди погледати ОВДЕ… чисто да се зна шта су им биле намере те давне 2020. године!
MD MONTEL