Протест у Новом Саду због полицијске бруталности и пребијања дечака

JP Putevi Brcko

Четири дана после окупљања испред полицијске станице на Детелинари грађани који протестују због, како кажу, полицијске репресије и пребијања дечака са сметњама у развоју, вечерас су били испред Основног јавног тужилаштва у Новом Саду.

Учесници протеста од пре неколико дана дали су рок тужилаштву од три дана, који је већ истекао, да идентификују и процесуирају особе које су пребиле деветнаестогодишњег младића са инвалидитетом.

У међувремену, стигло је саопштење Сектора за унутрашњу контролу МУП-а да је поднесена пријава против полицајца старог 35 година С.Д. који се терети за насилничко понашање. Организатори протеста кажу, а то је оно што је незванично речено репортерки Н1 у полицији, да се ради о полицијском инспектору Слободану Дрманцу.

На протесту је поручено да то није довољно и да ће наставити своју бробу за процесуирање одговорних за полицијску бруталност, додајући да се на снимку види да су бар тројица полицајаца пребила младића. Траже да све те особе поднесу оставке и да буду судски процесуиране.

Траже да се ослободе, како кажу, сви политички затвореници и да се новац намењен полицији преусмери у здравствене установе.

Извор: Н1

MD MONTEL