СДС: Изборна крађа у Брчко дистрикту се није десила спонтано

JP Putevi Brcko

Трећа по реду оптужница за изборну крађу на трећем бирачком мјесту на Општим изборима 2018. године на којем су као и на друга два бирачка мјеста „убједљиво побједили“ Милорад Додик и кандидати СНСД-а на свим нивоима, упућује на закључак да се изборна крађа у Брчко дистрикту није десила спонтано и да једини кривци за то нису само чланови бирачких одбора. У свакој крађи па и у изборној постоји лопов који планира и реализује крађу и оштећена страна којој је нанесена штета таквом крађом.

Досадашње три оптужнице за изборну крађу у Брчко дистрикту али и бројне друге пријављене и неистражене неправилности на Општим изборима 2018. године потврђују да су се ти избори обавили у потпуно недемократској атмосфери те да то доводи у питање регуларност резултата тих избора а самим тим и легитимност на тај начин изабраних представника народа.

СДС Брчко захтијева од Тужилаштва Брчко дистрикта и БиХ хитно покретање истраге о организаторима и наручиоцима изборне крађе јер је очигледно да је таква организација и постојала. С друге стране тражимо да осим вербалне подршке владајућих странака у Брчком, градоначелник изађе са предлогом измјене Изборног закона с циљем увођења непрекидног видео надзора током процеса гласања и бројања гласачких листића.

MD MONTEL