Лончар: Очекујем противљење вакцини, али и праву одлуку грађана

JP Putevi Brcko

Министар здравља Србије Златибор Лончар изјавио је да очекује кампању и против нове вакцине када буде пронађена, али да верује да су грађани све зрелији и да ће на основу правих информација одлучити шта је добро за њих и њихово здравље да би се заштитли од вируса корона.

“Надам се да су наши људи све зрелији и да имају све више информација, да знају да се теорије противника вакцине не заснивању на чињеницама, да је то бука и кампања која се води због фармацеутских чињеница. Свако ће моћи да процени шта је добро за његово здравље, здравље његове деце, родитеља, хроничне болеснике и остале када је реч о испитаној, званичној и одобреној вакцини”, рекао је министар.

Према његовим речима, тај лоби је врста фармацеутског надметања.

“Да они не желе добро ни својој деци, ни себи ни грађанима Србије, научно је доказано”, рекао је министар.

Лончар је подсетио на епидемију малих богиња, да је држава предузела озбљне мере када је било противљења вакцинацији, да су родитељи морали да имају потврду када су жељели да децу упишу у вртиће.

“Та мера је дала резултат и дошли смо до тога да је преко 95 одсто вакцинисаних, а када је повећан обим вакцинације, смањен је број оболелих, односно више их није било”, рекао је Лончар и подсетио да је медицина спасила много живота.

Лончар је о вакцинацији и томе да је поверење у здравстевни систем на највишем нивоу до сада, говорио на првом пријему у низу, а које ће Министарство сваке недеље организовати за запослене у ковид болницама “као мали знак пажње и поштовања”.

На пријему у Клубу посланика данас су били запослени у “херојској болници” КБЦ “Драгиша Мишовић”, која је заједно с Инфективном прва ушла у ковид систем, а из које према речима директора Владимира Ђукића сваки пацијент, када изађе може да каже “хвала, било је тешко, борио сам се за сваки удисај, али када се тужна епопеја завршила могу да кажем ”ово су озбиљна болница и озбиљна држава”.

Извор: Независне

MD MONTEL