СМИСАО ЖИВОТА!

JP Putevi Brcko

Због посла којим се бавим, повремено пратим твитове на лајни. Не могу да верујем колико се свет променио. Колико су људи препуни мржње, зависти и зла! Живот им се претворио у гледање у екран телефона чекајући туђу несрећу да одмах накуцкају свој став у вези тога. И тако по цео дан на друштвеним мрежама!

Ево само код нас, једни коментаришу који је Ауди „богоугодан“! Други се разбацују вишком памети дајући себи за право да коментаришу политичку ситуацију у земљи. Трећи су попили еликсир планетарне политике те своје коментаре постављају на виши, светски ниво! Четврти се баве теоријама ван планетарног система о поробљавању Земље од стране неке више силе која долази са Марса.

Добро, знам, има и оних „мишева мекињаша“ који прате грешке колега на послу. Таквима живот пролази коментаришући друге, да нико не би видео њихове грешке! Ал’ такви нису на лајни. Једва да знају поруку на Вибер послати а камо ли да отворе Твитер налог. И у њима је зло, ал` они су из друге приче. Они прате Фарму! Њима је лицна давно прегорела и од њих је Бог давно дигао руке!

Да се вратим на ове паметњаковиће са лајне. Сви заједно да стоје на улици и да гледају да неко умире, ни у лудилу не би притрчали да помогну, већ би са стране гледали и куцкали би поруке на паметном телефону да „екипи“ са лајне пренесу шта се десило!

Ту су и они који се „боре“ за права куца, маца, врабаца и јадних китова насуканих на неком гребену!

У заштити „људских права“ на лајни најгласнији су они завијени у „црно“ и педерска болесна удружења.

Наравно, сви заједно кад одтвитују своју дневну дозу онда се мало провозају градом у свом „Поршејчићу“, негде на неко фенси место, да уз кафу покажу нову тетоважу, нови телефон, Прада торбу, најновију андроид чуку…

На лајни су присутне и овце. И то у највећем броју. Овце служе да се међу собом до ситних сати расправљају на тему коју су задали наведени паметњаковићи! И тако нон-стоп. Данима се овце свађају и расправљају око најбаналнијих глупости.

Горе наведени „паметњаковићи“ (50% њих) добију лову да постављају наручене твитове на лајни и да задају овцама дневну дозу зла. Јер како другачије објаснити да ништа не раде а да имају лове ко шаше за лагодан живот?! Да се разумемо, они нису мој проблем – снашли се јбг! Нису, реално, ни овце мој проблем! Мада, не могу да схватим да неко проводи сате, дане, месеце и године куцкајући на телефону и бацајући своје време на глупости уместо да то време проводе са најмилијима! Такви чак не знају ни да поред њих постоји још неко осим њих самих!

Пре неки дан гледам двоје младих у башти Фицибара. Она уби прстима куцкајући по телефону а он јадан гледа у њу тужно „к’о крава мртво теле“! Дошло ми да му кажем „седи рођо са нама за сто и проговори коју леба ти. Ем мораш да држиш епидемиолошку дистанцу, ем ти је девојка досадна к’о рецепти Ане Ћубеле, ем гледаш у њу и ћутиш а она нема појма ни да си присутан. И она твитује, ретвитује, шерује, лајкује, живи у виртуелном свету… Кад си јој очи задњи пут видео? Нон-стоп кад си са њом гледаш је у теме! Седи са нама јбт! Ми се отимамо да причамо тако да једно другоме ускачемо у реч, чим некоме понестане ваздуха. Ал’ лепо нам је да ти описати не могу “!

Пратим и ја друштвене мреже, ал’ волим и да причам са неким. Нарочито ако теме долазе спонтано!

Дружите се људи. То је лек за све болести којима нас белосветски моћници трују! Загрљај, лепа реч, гледање у очи, шетња у природи, планови, испуњавање жеља, кафа у кафићу… Кад имаш са неким све то да поделиш… ништа лепше! То и јесте СМИСАО ЖИВОТА!

MD MONTEL