Кросовци из Тузле донели четири бронзе

Kolubara

На одржаном атлетском Првенству БиХ за пионире у Тузли, у веома јакој конкуренцији брчански АК „CROSS“ освојио је четири бонзане медаље.

У скоку у даљ бронзану медаљу освојио је Николај Станић. Ања Стевић окитила се са две бронзе и то у бацању вортекса и бацању кугле док је четврта бронза припала Огњену Симићу за скок у вис.

Тренер Давор Тодоровић задовољан је наступом у Тузли узимајући у обзир да је конкуренција била јака као и чињеницом да су брчански атлетичари због епидемије тренинг провели у несвакидашњим условима.

Треба поменути и остале такмичаре који су учествовали али се нису успели изборити у својим дисциплинама мада су показали борбеност у такмичењу. Бењамин Топчагић 1000м, Алексеј Јовановић вореткс и 300м, Петер Новаковић вореткс и кугла, Бењамин Кадрић 60м, Ксенија Зонић 300м, Сара Томић 600м, Јелена Ђурић 600м.

Осим овог такмичења атлетски клуб „CROSS“ је прошлога викенда наступао на млађем јуниорском првенству БиХ одржаном у Сарајеву, на којем је Кристина Тркуља освојила друго место у бацању копља и Данис Авдић треће у скоку у даљ.

Брчанске атлетичаре већ у среду очекује првенство БиХ за дечаке и девојчице такође у Сарајеву.

MD MONTEL